Πρόγραμμα γολγοθάς - Τα ματς Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μέσα στον Απρίλιο

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

i

© Intime

Πρόγραμμα γολγοθάς - Τα ματς Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μέσα στον Απρίλιο

Στέλιος Βαρδάκης 15:31 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 15.03.2024

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσουν Φενέρμπαχτσε και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα για τα προημιτελικά του Europa Conference League, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το πρόγραμμα πάρα πολύ και για τις δύο ομάδες με τις υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πήραν επικές προκρίσεις για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» την τουρκική Φενέρμπαχτσε, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την Κλαμπ Μπριζ.

Τα πρώτα ματς είναι προγραμματισμένα για τις 11 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς για τις 18 Απριλίου. Η ομάδα του Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ θα παίξει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας και τον δεύτερο εκτός, ενώ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Αυτά τα δύο ματς για κάθε ομάδα έρχονται για να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα που έχουν μέσα στο Απρίλιο οι δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν προγραμματιστεί να δώσουν 6 παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, ωστόσο πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι τα ματς των δύο ομάδων ανάμεσα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα ακυρωθούν αφού οι δύο σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν βάση του κανονισμού του ΚΑΠ. Μάλιστα, αυτό το ματς τυχαίνει να είναι και το μεταξύ τους στη Τούμπα.

«Είναι υποχρεωτική για τη διοργανώτρια ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα: α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA», αναφέρει συγκεκριμένα η διάταξη του Κανονισμού της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αφού βρίσκονται στα προημιτελικά, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή του εκάστοτε αγώνα.

Επομένως το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική των playoffs κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθεί και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Κατά συνέπεια, η ομάδα του Πειραιά έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά μέσα στον Απρίλιο, Άρη (εντός), Λαμία (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Φενέρμαχτσε (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Άρη (εκτός) και Λαμία (εντός).

Από την άλλη ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Λαμία (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Κλαμπ Μπριζ (εκτός), Κλαμπ Μπριζ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Λαμία (εκτός) και ΑΕΚ (εντός).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Τετάρτη 3 Απριλίου: 19:00 Ολυμπιακός-Άρης

Κυριακή 7 Απριλίου: 17:00 Λαμία-Ολυμπιακός

Πέμπτη 11 Απριλίου: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Πέμπτη 18 Απριλίου: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

Κυριακή 21 Απριλίου: 20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Τετάρτη 24 Απριλίου: 19:30 Άρης-Ολυμπιακός

Κυριακή 28 Απριλίου: 17:00 Ολυμπιακός-Λαμία

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

Τετάρτη 3 Απριλίου: 19:30 ΠΑΟΚ-Λαμία

Κυριακή 7 Απριλίου: 20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Πέμπτη 11 Απριλίου: Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ

Πέμπτη 18 Απριλίου: ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ

Κυριακή 21 Απριλίου: 20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Τετάρτη 24 Απριλίου: 17:00 Λαμία-ΠΑΟΚ

Κυριακή 28 Απριλίου: 19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ