Έριξε «βόμβα» πριν τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος: «Κάθε ομάδα στα Βαλκάνια έχει αυτό το θέμα...»

Έριξε «βόμβα» πριν τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος: «Κάθε ομάδα στα Βαλκάνια έχει αυτό το θέμα...»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:24 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 31.01.2024

Μία δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος, Γκαμπόρ Κουμπάτοβ, ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω - κάτω, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τσέφεριν για σύσταση νέας διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος στα playoffs του Europa Conference League (15 & 22/2), έχοντας ως στόχο την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η επερχόμενη αντίπαλος των Πειραιωτών βρέθηκε στο επίκεντρο της τελευταίες ώρες και αφορμή στέκεται η δήλωση του προέδρου της ομάδας, Γκαμπόρ Κουμπάτοβ.

Ο ίδιος φιλοξενήθηκε από τον σταθμό «InfoRádió», εκεί όπου ανέφερε πως βρίσκεται σε συζήτηση για τη δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης. Πιο αναλυτικά, το στέλεχος της επερχόμενης αντίπαλου του Ολυμπιακού, αποκάλυψε πως στο φόρουμ το οποίο βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας λίγκας που θα αφορά τις ομάδες της Κεντρικής Ευρώπης και τον Βαλκανίων. 

«Είμαστε σε μια μικρή αγορά, η οποία αφορά δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου έχουν προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Εμείς έχουμε 50 εκατομμύρια, και αυτό μας περιορίζει. Αυτό διότι από μεριάς μας μπορούμε να φέρουμε χορηγούς μόνο για δέκα εκατομμύρια ανθρώπους και οι τηλεθεάσεις μας αφορούν μόνο τη χώρα. 

Νομίζω ότι κάθε χώρα στα Βαλκάνια έχει το ίδιο πρόβλημα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν το ίδιο πρόβλημα, οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι επίσης. Η αγορά είναι μικρή. Χρειαζόμαστε μια μεγαλύτερη αγορά και η λύση θα ήταν να υπάρχουν σύντομα λίγκες, για να πάνε οι κορυφαίες ομάδες και να αγωνιστούν εκεί. Σκεφτείτε να παίζουμε εδώ με Ερυθρό Αστέρα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς, Στεάουα Βουκουρεστίου, Σλόβαν Μπρατισλάβας κ.ο.κ.  Αυτά τα ματς έχουν διαφορετική ατμόσφαιρα», ανέφερε σε πρώτο χρόνο ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος, ενώ αναφέρθηκε και στα διαδικαστικά προβλήματα λέγοντας πως: 

«Θα μπορούσαμε να παίζαμε σε αυτή τη διοργάνωση για ένα μήνα. Να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το ουγγρικό πρωτάθλημα, φυσικά, γιατί και αυτό είναι σημαντικό. Και τότε θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί βελτίωση της ποιότητας. Η αγορά των παικτών θα ενισχυόταν πάρα πολύ επειδή οι σκάουτερς θα ήταν όλοι εδώ για να δουν από κοντά αγώνες υψηλής ποιότητας».