Οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Γιώργος Σακελλαρίου 23:53 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 23.02.2024

Οι επτά ομάδες που μπορεί να βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League κόντρα στη Φερεντσβάρος και θα κληθεί σε δύο εβδομάδες να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά.

Οι Πειραιώτες την Παρασκευή στις 14.00 θα μάθουν τον αντίπαλό τους στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά γνώριζε τους αντιπάλους τους, εδώ και μήνες, αφού στην επόμενη φάση συναντιούνται οι οκτώ ομάδες των playoffs της διοργάνωσης με τους οκτώ νικητές στους ομίλους του UEFA Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί στους «16» να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Ομάδες από την ίδια χώρα μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι από τη φάση των προημιτελικών κι έπειτα. Οπότε οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι για τους «ερυθρόλευκους» είναι οι εξής: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει εντός το πρώτο ματς, ενώ στη ρεβάνς θα είναι φιλοξενούμενος.

Ο αγώνας στο Φάληρο θα γίνει στις 7 του μήνα και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στις 14 Μαρτίου.

Ασφαλώς ο Ολυμπιακός θα ήθελε να αποφύγει Φενέρμπαχτσε, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Λιλ. Είναι οι πιο δυνατοί αντίπαλοι. Πρόκειται για τρεις ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Άξιο αναφοράς ότι Λιλ, Άστον Βίλα και Φιορεντίνα έχουν βλέψεις μέσω των πρωταθλημάτων τους και για έξοδο στο Champions League.

Επιπλέον, η Φενέρ διεκδικεί το πρωτάθλημα (στο -2 από τη Γαλατά) κι έχει σκληρή έδρα. Η Βικτόρια Πλζεν ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις, αφού την απέκλεισε στα προκριματικά του Champions League το 2019, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίθετα όχι, αλλά παίζει σε ουδέτερη έδρα, ενώ η Μπριζ είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.