«Δεν παραιτούμαι», ξέσπασε ο Φερνάντο Σάντος μετά την ήττα της Πολωνίας από την Αλβανία (vid)

Φερνάντο Σάντος

i

PrtScr

«Δεν παραιτούμαι», ξέσπασε ο Φερνάντο Σάντος μετά την ήττα της Πολωνίας από την Αλβανία (vid)

Κώστας Τόπας 09:46 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 11.09.2023

Ο Φερνάντο Σάντος, σε δηλώσεις του μετά την ήττα της Πολωνίας από την Αλβανία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία.

Η Αλβανία συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην προκριματική φάση επικρατώντας της Πολωνίας, του μεγάλου φαβορί του ομίλου, με 2-0 χάρη στα γκολ των Ασάνι και Ντάκου. Παίζοντας με πάθος και ψυχή από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, κοίταξε στα μάτια τους Πολωνούς και κατάφερε να τους νικήσει και να τους οδηγήσει ουσιαστικά κοντά στην αποτυχία.

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και και μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος ήταν έξαλλος κυρίως με τις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο στόπερ της Άρσεναλ, Κίβιορ. Με το τελευταίο σφύριγμα ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, αποχώρησε εκνευρισμένος προς τα αποδυτήρια, ενώ και στη συνέντευξη Τύπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Ο Φερνάντο Σάντος, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στα Τίρανα ότι δεν θα παραιτηθεί. «Όχι σήμερα, όχι αύριο», ξεκίνησε χαρακτηριστικά τη συνέντευξη Τύπου ο 68χρονος τεχνικός. «Δεν χρειάζεται να με ρωτούν συνέχεια αν πρόκειται να παραιτηθώ, γιατί δεν το κάνω. Αν ο διευθύνων σύμβουλος πιστεύει ότι η αλλαγή είναι η καλύτερη για την Εθνική Πολωνίας, τότε ναι, μπορούμε να μιλήσουμε», εξήγησε.

Για το παιχνίδι, ο Φερνάντο Σάντος το ανέλυσε ως εξής: «Ξεκινήσαμε καλά και το 1-0, αμέσως μετά την ανάπαυλα, δεν απειληθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε μια καλή κατάσταση, την οποία σπατάλησε ο Καμίνσκι. Κάναμε αλλαγές για να φτάσουμε στο γκολ και ξαφνικά έγινε 2-0. Τίποτα δεν λειτούργησε. Αν κινδυνεύουμε να μην πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Ναι, αλλά η Ιταλία δεν ήταν ούτε στο τελευταίο Μουντιάλ και είναι τρίτη στην κατάταξη, σωστά;», κατέληξε ο έμπειρος προπονητής.