Φέρνει Ισπανό τεχνικό διευθυντή για τη Β’ ομάδα ο Ολυμπιακός

Ο Ένρικ Γιουκ.

Φέρνει Ισπανό τεχνικό διευθυντή για τη Β’ ομάδα ο Ολυμπιακός

Γιώργος Σακελλαρίου 20:47 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 21.04.2023

Σύμφωνα με Κοσταρικανό ρεπόρτερ, ο Ολυμπιακός φέρνει στη β’ ομάδα τεχνικό διευθυντή τον Ένρικ Γιουκ.

Τεχνικό διευθυντή για τη β’ ομάδα φέρνει ο Ολυμπιακός.

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρεται σε ποστάρισμα του δημοσιογράφου από την Κόστα Ρίκα Κέβιν Χιμένες.

«Ο διευθυντής της Ακαδημίας της Alajuelense, Ένρικ Γιουκ, δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό Β», αναφέρει ο Χιμένες. Ο Γιουκ είναι Ισπανός κι εργάζεται στην Αλαχουελένσε της Κόστα Ρίκα, σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ταλαντούχων παικτών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας. Θεωρείται, μάλιστα, από τις καλύτερες στην αμερικανική ήπειρο η καλύτερη Ακαδημία.

Ο Γιουκ σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στη φιλοσοφία του: «Προσπαθούμε να πιέσουμε τις ομάδες, να ξεκινήσουν με την κατοχή της μπάλας. Να είμαστε επιθετικοί, δεν θέλουμε ομάδες που αμύνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από την μπάλα. Οφείλουμε, βέβαια, να μάθουμε στους παίκτες μας πώς να υπερασπιστούν την περιοχή.

Η πρώτη ομάδα θέλει να πιέσει, θέλει να έχει την μπάλα, να αποδυναμώσει τον αντίπαλο. Δεν έχει νόημα όλη η Ακαδημία να παίξει με 3-5-2 , ή με 4-3-3, γιατί σε άλλο ματς θα χρειαστεί το ένα και σε άλλο κάτι διαφορετικό.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εδώ είναι να εκπαιδεύσουμε τους παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε και ξέρουμε πώς να κάνουμε, ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την πρώτη ομάδα.

Έχουμε αγόρια που συμμετέχουν στο Alajuelense Sports League επειδή έχουν ταλέντο στο ποδόσφαιρο, αλλά θέλουμε να εξελιχθούν ως άνθρωποι, γιατί τελικά είμαστε οι παιδαγωγοί τους, είμαστε άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους για πολλές ώρες και που έχουν αυτή την ευθύνη να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν.

Το ταλέντο συχνά δεν αρκεί για να φτάσεις στην πρώτη κατηγορία, προφανώς χρειάζεται, αλλά οι παίκτες μας ξέρουν ότι πρέπει να δουλεύεις, ότι πρέπει να είσαι σταθερός, ότι ένας επαγγελματίας αθλητής έχει πολλές ευθύνες, ότι μερικές φορές φαίνεται ότι η ζωή θα είναι πολύ εύκολη και δεν είναι».

Ακούγεται ουτοπικό, αλλά υπάρχει αόρατη προπόνηση, ύπνος, ξεκούραση, καλό φαγητό, όλα αυτά είναι μέρος του ανταγωνισμού».

Επειδή στην αρχή στην πρώτη ομάδα θα πρέπει να πάει στον πάγκο, όταν είναι ένα παιδί που ήταν πάντα βασικό σε όλο το πρωτάθλημα Ακαδημίας, αν δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί αυτό, το αθλητικό επίπεδο θα πέσει».