Τρομερή ομολογία από τον Φέρντιναντ: «O Μπουσκέτς με έκανε να ντραπώ όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή μου – Μου είπε: “Μπουμ, μπουμ, μπουμ”» (vid)

Φέρντιναντ

i

© PrtScr

Τρομερή ομολογία από τον Φέρντιναντ: «O Μπουσκέτς με έκανε να ντραπώ όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή μου – Μου είπε: “Μπουμ, μπουμ, μπουμ”» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:56 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 07.04.2024

Ο Ρίο Φέρντιναντ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Μπουσκέτς στον τελικό του Champions League το 2011.

Ο Ρίο Φέρντιναντ προχώρησε σε... αποκαλύψεις για εκείνον τον τελικό του Champions League το 2011.

Στις 28 Μαΐου, η Μπαρτσελόνα κοντραρίστηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», σε μία επανάληψη του μεταξύ τους τελικού του 2009 στη Ρώμη.

Η διαστημική ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο όλες τις αρετές της και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Άγγλους.

Ο Πέδρο με ψύχραιμο και όμορφο χαμηλό πλασέ στο 27' άνοιξε το σκορ, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να εκμεταλλεύεται μία από τις λιγοστές ορθολογικές επιθέσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ισοφαρίσει με πλασέ στο 34'. Το ισόπαλο σκορ έμεινε για αρκετά λεπτά, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με αριστερό σουτ εκτός περιοχής στο 54' έβαλε ξανά μπροστά τους Καταλανούς και πανηγύρισε τόσο έξαλλα που δεν τον είχε ξαναδεί σε τέτοια κατάσταση ο κόσμος, ενώ ο «killer» Βίγια έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ ήταν εκείνος που σήκωσε ψηλά στον λονδρέζικο ουρανό το τρόπαιο, το οποίο αποτέλεσε την απόλυτη επιβράβευση για τον Πεπ και την παρέα του!

Πριν λίγα 24ωρα και σχεδόν 13 χρόνια μετά από εκείνον τον τελικό, ο Ρίο Φέρντιναντ ομολόγησε τον διάλογο που είχε με τον Μπουσκέτς.

Ο 45χρονος πρώην αμυντικός φιλοξενήθηκε στο podcast «Stick to Football» της Sky Bet μαζί με άλλους σπουδαίους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και μεταξύ άλλων στάθηκε στα όσα του είχε πει τότε στο «Γουέμπλεϊ» ο μέσος της Μπαρτσελόνα, όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο αμήχανα στο γήπεδο. Σε ένα χρονικό σημείο του τελικού έκανα ένα φάουλ στον Μπουσκέτς κι εκείνος μου είπε, ''Εσύ και ο Βίντιτς, μπουμ, μπουμ, μπουμ”, σχεδόν γέλασα είναι η αλήθεια γιατί ένιωσα τόσο αμήχανα. Έλεγα ας τελειώσει να φύγουμε από το παιχνίδι γιατί μας είχε ντροπιάσει».

Η αλήθεια είναι πως αρκετές ομάδες που αντιμετώπιζαν την Μπαρτσελόνα του Πεπ εκείνη την εποχή, επέλεγαν τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Η ασφυκτική πίεση των Καταλανών, το εντυπωσιακό tiki-taka και η υπεροχή δεν έδιναν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο, ο οποίος προσπαθούσε να βρει λύσεις κυρίως μέσα από μακρινές μπαλιές κι αντεπιθέσεις.