Νέα ένταση μεταξύ Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ & Λουίς Ενρίκε

i

PrtScr

Νέα ένταση μεταξύ Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε (vid)

Κώστας Τόπας 09:16 - 07.04.2024

Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη με την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League, η σχέση μεταξύ Κιλιάν Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.

Δεν ηρεμούν τα νερά στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν και μάλιστα σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, καθώς την Τετάρτη (10/04, 22:00) οι Παριζιάνοι υποδέχονται την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, όπως και οι περισσότεροι βασικοί παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν αναπληρωματικός στο «Παρκ Ντε Πρενς» στον αγώνα με την Κλερμόν, με σκοπό να κρατήσει δυνάμεις για την μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Το γκολ της Κλερμόν, ωστόσο, έκανε τον Λουίς Ενρίκε να αλλάξει τα σχέδιά του και έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Κιλιάν Εμπαπέ, σε μια προσπάθεια ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα. Τελικά, ο Γκονσάλο Ράμος ήταν αυτός που σημείωσε την ισοφάριση για τους Παριζιάνους, για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Στο τέλος του αγώνα και μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν πώς ο Ισπανός προπονητής και ο Γάλλος αστέρας αντάλλαξαν δυο λόγια σε έντονο ύφος. Η σχέση των δύο, αν και δεν αναγνωρίζεται δημοσίως, δεν διανύει την καλύτερή της στιγμή και ο Εμπαπέ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με ορισμένες αποφάσεις του τεχνικού των Παριζιάνων, όπως αυτές της αντικατάστασής του στους τελευταίους αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Πριν από μια εβδομάδα, με το 0-1 υπέρ της Παρί κόντρα στη Μαρσέιγ στο 60ο λεπτό, ο Λουίς Ενρίκε αντικατέστησε τον Γάλλο, ο οποίος στη συνέχεια δεν έκατσε στον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του κι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο για τα αποδυτήρια. 

Ο Κιλιάν Εμπαπέ απέχει μόλις τρεις μήνες από το να μείνει ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει στο τέλος του και έχει ήδη εκφράσει ότι δεν έχει πρόθεση να το ανανεώσει. Οι προσδοκίες γύρω από το μέλλον του Γάλλου αστέρας είναι ολοκληρωτικές και όλα τα μονοπάτια δείχνουν ότι το επόμενο κεφάλαιο του θα είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος όπως τόνισε «κατά 99% θα παίζει στη La Liga τη νέα σεζόν».