Βαλβέρδε: «Στην Ελλάδα πανηγύρισα τους τίτλους σε ένα κρυφό μπαρ»

Ερνέστο Βαλβέρδε

i

©Photo by Fran Santiago/Getty Images/IDeal Images

Βαλβέρδε: «Στην Ελλάδα πανηγύρισα τους τίτλους σε ένα κρυφό μπαρ»

Κώστας Τόπας 08:55 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 07.04.2024

Μετά την κατάκτηση του Copa Del Rey, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θυμήθηκε τις ημέρες που ήταν στα ηνία του Ολυμπιακού, λέγοντας πως μετά από έναν τίτλο πήγε μόνος του σε ένα μπαρ στην Αθήνα για να δειπνήσει.

Μετά από 40 χρόνια και έξι (!) χαμένους τελικούς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε τέλος στην... κατάρα και κατέκτησε το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της. Δεν ήταν εύκολο, αφού απέναντι της είχε την αξιόμαχη Μαγιόρκα, που δεν «λύγιζε» με τίποτα. Και αφού σε 120 λεπτά δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους (1-1), η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 4-2 και σήκωσε την κούπα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να μιλήσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου και θυμήθηκε τις εποχές που ζούσε στην Ελλάδα και ήταν στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

Πήρε το... θρίλερ με τη Μαγιόρκα στα πέναλτι και κατέκτησε το Κύπελλο η Μπιλμπάο μετά από 40 χρόνια!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

01:50 - 07.04.2024

Πήρε το... θρίλερ με τη Μαγιόρκα στα πέναλτι και κατέκτησε το Κύπελλο η Μπιλμπάο μετά από 40 χρόνια!

Μετά από έναν τελικό... θρίλερ, που σε κανονική διάρκεια και παράταση το σκορ έμεινε στο 1-1, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε της Μαγιόρκα με 4-2 στα πέναλτι και κατέκτησε το Κύπελο Ισπανίας έπειτα από 40 χρόνια.

«Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα το σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα σε ένα μπαρ για να φάω κάτι με μια μπύρα σε ένα... κρυφό μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: "Μα τι κάνεις εδώ;"», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια ο Βαλβέρδε δήλωσε:

«Αυτός ο τίτλος δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, έτσι νιώθω. Με άλλες ομάδες έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις και το έχω γιορτάσει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Το Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ το πανηγυρίσαμε πολύ και αυτός ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό για όλα. Το πανηγυρίσαμε στο γήπεδο και οι άνθρωποι μαζί μου στο Μπιλμπάο ήταν πάντα σεβαστοί».

Επειτα, ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ανανεώσει με την Μπιλμπάο: «Όχι απόψε. Θα είναι μια μεγάλη νύχτα και θα υπάρχει χρόνος για αυτό». Το συμβόλαιο του 60χρονου τεχνικού με τους Βάσκους ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, αλλά όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στη... ρώσικη ρουλέτα Μορλάνες και Ράντονιτς αποδείχθηκαν μοιραίοι για τη Μαγιόρκα, καθώς δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, ενώ η Μπιλμπάο ήταν απόλυτη και με 4-2 σκορ αναδείχθηκε νικήτρια της διαδικασίας και Κυπελλούχος Ισπανίας για 24η φορά στην ιστορία της.