Έρχεται πλήρης κάθαρση στην Μπάγερν: «Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν»

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Έρχεται πλήρης κάθαρση στην Μπάγερν: «Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν»

Κώστας Τόπας 08:34 - 07.04.2024

Παρά την αναπάντεχη ήττα από την Χάιντενχαϊμ, η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι διατεθειμένη να απολύσει τούτη τη χρονική στιγμή τον Τόμας Τούχελ, ωστόσο γνωρίζει πως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να λάβει ηχηρές αποφάσεις.

H Χάιντενχαϊμ πέτυχε ασύλληπτη ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου μετατρέποντας το 0-2 σε 3-2 στο δεύτερο ημίχρονο, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία σπουδαία νίκη. Οι αντιδράσεις στις τάξεις των Βαυαρών δεν άργησαν να φτάσουν μετά από αυτό το μη αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Μια ήττα που, μαζί με εκείνη στο «Der Klassiker» της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (0-2), αφήνει την Μπάγερν 16 βαθμούς πίσω από την Λεβερκούζεν, η οποία θα είναι πρωταθλήτρια αν κερδίσει τον επόμενο γύρο απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης. Πλέον, ο Τόμας Τούχελ βρίσκεται πιο κοντά στην έξοδο από ποτέ.

ΑΕΚ για το φιλικό με την Παρτίζαν: «Ένα από τα μεγαλύτερα "παράσημα" σε αυτόν τον έναν αιώνα της ιστορίας μας»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:00 - 07.04.2024

ΑΕΚ για το φιλικό με την Παρτίζαν: «Ένα από τα μεγαλύτερα "παράσημα" σε αυτόν τον έναν αιώνα της ιστορίας μας»

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξεχνά το ιστορικό φιλικό με την Παρτίζαν στις 7 Απριλίου 1999 και το ταξίδι για την ειρήνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα της ιστορίας της.

Ερωτηθείς για το μέλλον του Γερμανού προπονητή, ο οποίος είναι ήδη γνωστό ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της «Allianz Arena» στο τέλος της τρέχουσας εκστρατείας, ο γενικός αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Μαξ Έμπερλ, διαβεβαίωσε ότι θα είναι «100%» στο «Έμιρεϊτς», εκεί όπου οι Βαυαροί θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ (09/04, 22:00) αυτή την Τρίτη στα προημιτελικά του Champions League.

Ήταν λιγότερο σαφής όταν ρωτήθηκε αν ο Τούχελ θα ολοκληρώσει τη σεζόν στο Μόναχο. «Τώρα δεν μπορώ να απαντήσω οριστικά», είπε ο Έμπερλ, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε έναν πλήρη καθαρισμό το καλοκαίρι. «Νομίζω ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν», κατέληξε.

Το σίγουρο είναι ότι η Μπάγερν δεν θα απολύσει τον Τούχελ παρά την ήττα από την Χάιντενχαϊμ. Και οι δύο διευθυντές του γερμανικού συλλόγου Φρόιντ κι Έμπερ επιβεβαίωσαν ότι ο Γερμανός τεχνικός θα παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Μπάγερν δεν αποφασίζει να χτυπήσει τον Τούχελ τώρα, ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν μπορεί ακόμα να σωθεί με το Champions League, καθώς είναι ζωντανή στα προημιτελικά για να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα. 

Πλέον, η «Bild» αποκάλυψε τον αληθινό λόγο για την μη άμεση απόλυση του προπονητή, που δεν είναι άλλος από οικονομικός. Η Μπάγερν δεν θέλει να πληρώσει τώρα για να τον απολύσει, να προσλάβει νέο προσωρινό προπονητή και να μην πάνε καλά τα πράγματα και να πρέπει να πάει για κάποιον άλλο προπονητή στη συνέχεια. Για το λόγο αυτό, το μόνο που προτείνεται αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσει ο Τούχελ και όπως συμφωνήθηκε να υπογράψουν τη λύση του συμβολαίου του μόλις τελειώσει η σεζόν.