Ετοιμάζει τη φιέστα: Μία νίκη μακριά από το πρώτο της πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν
i

Photo by Andreas Gora/picture alliance via Getty Images

Ετοιμάζει τη φιέστα: Μία νίκη μακριά από το πρώτο της πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:32 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 06.04.2024

Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Λεβερκούζεν (1-0 κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου), ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση της Bundesliga. Αυτό διότι η Χάιντενχαϊμ πέτυχε ασύλληπτη ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου μετατρέποντας το 0-2 σε 3-2 στο δεύτερο ημίχρονο.

Τον τίτλο του πρωταθλητή προβάρει η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία και επικράτησε της Ουνιόν Βερολίνου με 1-0 στο ματς της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga. Σε συνδυασμό με την ήττα - σοκ της Μπάγερν Μονάχου από τη Χάιντενχαϊμ, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο απέχει πλέον μία νίκη από το να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Στο 15ο λεπτό ο Ρόνοου σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, ενώ στο 28' ο Γκριμάλντο δοκίμασε ένα εξαιρετικό σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη γηπεδούχο ήρθε στο 36', όταν ο Γκόσενς έχοντας άπλετο χώρο και αντίπαλο μόνο τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα εκτός. Στο 45+3' το έργο της Λεβερκούζεν έγινε ευκολότερο όταν ο ο τελευταίος είδε δεύτερη κίτρινη και βγήκε εκτός.

Λίγο αργότερα ήρθε και το πέναλτι που χάρισε στη φιλοξενούμενη τη νίκη, με τον Τρίμελ στο 45+4' να κάνει χέρι εντός περιοχής και τον Βίρτζ στο 45+8' να το εκτελεί εύστοχα. Στο δεύτερο ημίχρονο η μεγαλύτερη στιγμή ανήκε στον Τέλα, που είδε τον Ρόνοου να τον σταματά στο 77'.

Χάιντενχαϊμ - Μπάγερν Μονάχου 3-2

Την ίδια ώρα, ένα έπος γράφτηκε στη «Βόιτ Αρένα», εκεί όπου η Χάιντενχαϊμ πανηγύρισε απίθανη ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Το σκορ μέχρι το ημίχρονο ήταν ήδη 0-2 και οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να «καθαρίζουν» το ματς. Εντούτοις, οι γηπεδούχοι μέσα σε 45 λεπτά έφτασαν στο 3-2, προσφέροντας το εύκολο μονοπάτι για το πρωτάθλημα της Λεβερκούζεν.

Στο 39' ο Κέιν έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ και με σουτ σκόραρε για το 1-0, ενώ ακολούθησε στο 45' ο Γκνάμπρι που με μία υπέροχη κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αυτές ήταν και οι μοναδικές μεγάλες στιγμές του πρώτου μέρους.

Στο 51' ο Σέσα νίκησε τον Νόιερ στο τετ-α-τετ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Κλάιντιενστ έφερε την ισοφάριση για την ομάδα του. Το τελευταίο σκορ διαμόρφωσε ο τελευταίος, ο οποίος υποδεχόμενος μία μπαλιά μέσα στην περιοχή σκόραρε για το 3-2 και την ασύλληπτη ανατροπή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: