Η Λεβερκούζεν ένα βήμα μακριά από το να γράψει ιστορία

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Η Λεβερκούζεν ένα βήμα μακριά από το να γράψει ιστορία

Κώστας Τόπας 13:08 - 05.04.2024

Οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκονται 13 βαθμούς μπροστά από την Μπάγερν Μονάχου και η νίκη απέναντι στην Ουνιόν Βερολονίου, θα τους έφερνε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλήματος.

Αυτή τη σεζόν η Bundesliga έχει το δικό της όνομα και ονομάζεται Λεβερκούζεν. Αυτή η μέρα του Σαββάτου (06/04) στη γερμανική διοργάνωση θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο καθώς θα μπορεί να... ονειρευτεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές μέχρι το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Η Λεβερκούζεν εξαρτάται από τον εαυτό της: Χρειάζεται μόνο εννέα βαθμούς για να είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια της Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αν κερδίσουν τα πάντα, «ασπρίνες» και Μπάγερν θα μπορούσε να κατακτήσει την «σαλατιέρα» στις 21 Απριλίου στο Ντόρτμουντ, βάζοντας τέλος στην ηγεμονία της Μπάγερν, η οποία κέρδισε τα τελευταία 11 πρωταθλήματα στη σειρά.

Κάθε μέρα που περνά, η Λεβερκούζεν πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κατάκτηση της «σαλατιέρας». Οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο είναι 13 βαθμούς μπροστά από την Μπάγερν Μονάχου, ούσα στην κορυφή της κατάταξης. Η μονομαχία αυτού του Σαββάτου απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου (06/04, 16:30) θα είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της διαφοράς και τη διατήρηση του προβαδίσματος που σημαίνει ότι, σε αυτό το σημείο της εκστρατείας, η γερμανική ομάδα έχει το τρόπαιο στην αγκαλιά της.

Για να συνεχίσουν να προχωρούν στον στόχο τους, οι «ασπιρίνες» θα επιδιώξουν να διατηρήσουν το σερί των 39 αγώνων χωρίς ήττα κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, η οποία απέχει εννέα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Μπάγερν Μονάχου από την πλευρά της, γνωρίζει ότι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να πιάσει την ομάδα της Λεβερκούζεν που δεν σταματά να σαρώνει τους αντιπάλους της. Την προηγούμενη αγωνιστική, οι παίκτες του Τούχελ δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον «κίτρινο τοίχο» της Ντόρτμουντ κι έτσι είδαν τον τίτλο να χάνεται. Η τελευταία ήττα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στη βαυαρική ομάδα και στον δικό της προπονητή, ο οποίος, αφού έχασε τον αγώνα, παραδέχτηκε ότι έχασε τις τελευταίες του ευκαιρίες να κερδίσει την Bundesliga. Όμως, μέχρι να πουν το αντίθετο τα μαθηματικά, θα πρέπει να παλέψουν μέχρι τέλους. Αντίπαλος των Βαυαρών θα είναι η Χάιντενχαϊμ, η οποία βαθμολογικά είναι αδιάφορη.

Βέβαια, οι παίκτες του Τούχελ θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του τι συμβαίνει στην αναμέτρηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Στουτγάρδη. Η Ντόρτμουντ φτάνει στον αγώνα με ευφορία αφού σάρωσε την Μπάγερν Μονάχου και είναι αήττητη στα τελευταία πέντε ματς. Η νίκη κόντρα στη Στουτγάρδη θα σήμαινε ότι απέχει μόλις ένα βαθμό από την τρίτη θέση , την οποία κατέχει η ίδια η Στουτγάρδη, και θα πλησίαζε όλο και περισσότερο στον στόχο να παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν.