ΑΕΚ για το φιλικό με την Παρτίζαν: «Ένα από τα μεγαλύτερα "παράσημα" σε αυτόν τον έναν αιώνα της ιστορίας μας»

Παρτιζάν - ΑΕΚ

i

Παρτιζάν - ΑΕΚ/©Intime

ΑΕΚ για το φιλικό με την Παρτίζαν: «Ένα από τα μεγαλύτερα "παράσημα" σε αυτόν τον έναν αιώνα της ιστορίας μας»

Κώστας Τόπας 08:00 - 07.04.2024

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξεχνά το ιστορικό φιλικό με την Παρτίζαν στις 7 Απριλίου 1999 και το ταξίδι για την ειρήνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα της ιστορίας της.

Ηταν 7 Απριλίου του 1999, όταν η ΑΕΚ έστελνε μήνυμα ειρήνης σε όλο τον πλανήτη, πατώντας γη στο εμπόλεμο Βελιγράδι. Εν μέσω των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία, η Ένωση και ο κόσμος της μετέβη στο Βελιγράδι για να δοθεί ένας φιλικός αγώνας με αντίπαλο την Παρτιζάν. Ενα παιχνίδι ποδοσφαίρου μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης σε έναν λαό που δοκιμαζόταν.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξεχνάει το συγκεκριμένο γεγονός και σε ποστάρισμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα της ιστορίας της.

«Μαζί πετάμε ψηλά»: Ιδιωτικές πτήσεις για τους φίλους της ΑΕΚ με το αερόστατο των 100 χρόνων ανακοίνωσε η Ένωση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:47 - 06.04.2024

«Μαζί πετάμε ψηλά»: Ιδιωτικές πτήσεις για τους φίλους της ΑΕΚ με το αερόστατο των 100 χρόνων ανακοίνωσε η Ένωση

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιήσει ιδιωτικές πτήσεις με το αερόστατο για τον εορτασμό των 100 χρόνων.

«Το ταξίδι της ειρήνης σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια. Τότε που η ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο φιλικός αγώνας με την Παρτιζάν στο δοκιμαζόμενο από τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες Βελιγράδι είναι ένα από τα μεγαλύτερα "παράσημα" σε αυτόν τον έναν αιώνα της ιστορίας μας», αναφέρει η Ένωση στο μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θερμά ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό» και «Σταματήστε τον πόλεμο», ήταν τα μηνύματα που αναγράφονταν στους φωτεινούς πίνακες του γηπέδου. Παρτίζαν κι ΑΕΚ μπήκαν μαζί στο γήπεδο κρατώντας ένα πανό που έγραφε το μήνυμα του αγώνα: «NATOstopthewar, stopthebombing». Πριν από τη σέντρα, τηρείται ένα λεπτό σιγής εις μνήμην των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς. Ο αγώνας δεν έληξε ποτέ ή καλύτερα έληξε πρόωρα όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ισως η πιο όμορφη διακοπή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που αψήφησε τις βόμβες και τον θάνατο, και με εκείνη την επιλογή της, στις 7 Απριλίου του 1999, κέρδισε την αιώνια εκτίμηση του αδερφού σερβικού λαού.