Το ερώτημα Γκαρσία ή Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, δεν έχει προφανή απάντηση

Πόνσε, Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε/©intime

Το ερώτημα Γκαρσία ή Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, δεν έχει προφανή απάντηση

Κώστας Τσίλης 12:19 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:09 - 14.05.2024

Μια από τις πιο... ανοιχτές θέσεις για την ενδεκάδα του κυριακάτικου ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι αυτή του σέντερ φορ

Θεωρητικά η συζήτηση περί βασικών και αναπληρωματικών, δεν υπάρχει γενικώς στο ρόστερ του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Άλλωστε είναι κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός το έχει δουλέψει πολύ. Στην πράξη βεβαίως, σε αρκετές θέσεις προκύπτει... ιεραρχία. Μέσα σ' αυτές όμως, δεν είναι του σέντερ φορ. Εκεί που η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή της ποιότητας του Λιβάι Γκαρσία, θα μπορούσε να την δικαιολογεί.

Παρόλα αυτά, αφενός είναι οι αριθμοί του Έκι Πόνσε που δεν επιτρέπουν "κλειδωμένη" την θέση του βασικού φορ. Αφετέρου είναι και τα συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια, που έτσι κι αλλιώς βάζουν τον Αλμέιδα σε σκέψεις rotation. Όπως και να έχει, μια από τις πιο ανοιχτές θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι αυτή στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αλμέιδα έχει πάει με τον Γκαρσία βασικό στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Έχει χρησιμοποιήσει και στα δυο από τον πάγκο τον Πόνσε. Δεν έχει πάρει γκολ ακόμα από κανέναν εκ των δυο. Επίσης τα ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι τα μοναδικά φετινά με το χαρακτήρα ντέρμπι, που η ΑΕΚ δεν έχει πάρει γκολ ούτε από τον Γκαρσία, ούτε από τον Πόνσε. Αυτό φυσικά δίνει κίνητρο σε αμφότερους, αλλά δεν λύνει τον γρίφο του βασικού φορ.

Προφανώς και στην απόφαση του Αλμέιδα, ενδέχεται να παίξει ρόλο, το γεγονός πως ήδη, μέσα σε διάστημα επτά ημερών, ο Γκαρσία έχει παίξει βασικός σε δυο ντέρμπι. Ωστόσο από μόνο του αυτό δεν δείχνει την τελική επιλογή του Αργεντινού τεχνικού, με δεδομένα πως ακολουθεί μια γεμάτη εβδομάδα χωρίς ενδιάμεση αγωνιστική υποχρέωση. Όμως έτσι κι αλλιώς, ο Πόνσε δεν διεκδικεί θέση βασικού, μόνο όταν τίθεται θέμα rotation.

Η ουσία είναι πως δεν υπάρχει καμία προφανής απάντηση, στο ερώτημα για το ποιός εκ των Γκαρσία ή Πόνσε, θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι ακόμα και δύσκολη εκτίμηση για το που πάει το... προβάδισμα. Πιθανότατα διότι είναι στο 50-50.