No Πινέδα βασικός στην ΑΕΚ, no party: Οι λόγοι της επιλογής του Αλμέιδα

Πινέδα

i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

No Πινέδα βασικός στην ΑΕΚ, no party: Οι λόγοι της επιλογής του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 12:58 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 05.04.2024

Ο Πινέδα έχει μείνει σε 12 παιχνίδια εκτός βασικής ενδεκάδας και η ΑΕΚ έχει κερδίσει μόλις τα 8 εξ αυτών, παρόλα αυτά πάντα υπάρχει λόγος γι αυτή την επιλογή από τον Αλμέιδα

Είναι αλήθεια πως η απουσία του Ορμπελίν Πινέδα από την βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σήκωσε μπόλικη σκόνη. Κάτι που φυσικά ήταν σε συνάρτηση και με το κακό αποτέλεσμα. Βεβαίως όταν ανοίγει κουβέντα για την περίπτωση του Μεξικανού χαφ, πρέπει πάντα να μπαίνει στο τραπέζι το δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει κτίσει πάνω του, το αγωνιστικό οικοδόμημα της ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα δεν ήθελε να αφήσει ούτε λεπτό απογοήτευσης μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:53 - 04.04.2024

Ο Αλμέιδα δεν ήθελε να αφήσει ούτε λεπτό απογοήτευσης μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Από την πρώτη στιγμή μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Αλμέιδα προσπάθησε να περάσει στους παίκτες της ΑΕΚ το μήνυμα πως τα πάντα εξακολουθούν να είναι στα χέρια τους

Η πραγματικότητα είναι, πως αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και αν ήταν πάντα στο χέρι του, ο Αλμέιδα δεν θα έβγαζε ποτέ τον Πινέδα από την βασική ενδεκάδα. Άλλωστε όπως έχει ήδη αποδειχθεί, δεν υπήρχε ούτε μια φορά που να άφησε ο Αργεντινός τεχνικός τον Μεξικανό εκτός αρχικού σχήματος και να το έπραξε για λόγους τακτικής. Πάντα υπήρχε κάποιο ζήτημα που δεν επέτρεπε στον Πινέδα να ξεκινήσει το ματς. Είτε κόπωσης, είτε μικροπροβλήματος τραυματισμού, είτε έλλειψης απόλυτης ετοιμότητας.

Κάπου εκεί λοιπόν, βρίσκεται και τώρα ο λόγος που ο Αλμέιδα δεν ξεκίνησε τον Πινέδα στην βασική ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και για να έκανε αυτή την επιλογή ο Αργεντινός τεχνικός, πιθανότατα ο Μεξικανός χαφ δεν ήταν στο 100% έτοιμος, για να παίξει από την αρχή. Άλλωστε αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ, όταν λείπει ο Πινέδα από την βασική ενδεκάδα, το είχε πρώτος στα κιτάπια του, ο ίδιος ο Αλμέιδα.

Το ντέρμπι στην Λεωφόρο ήταν το 12ο φετινό ματς, που ο Μεξικανός χαφ δεν ξεκίνησε βασικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και ήταν συνολικά το 8ο, που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει. Μόλις τρεις φορές από τις συνολικά δώδεκα, η Ένωση έχει πάρει νίκη χωρίς τον Πινέδα στο αρχικό σχήμα. Με Βόλο στο Πανθεσσαλικό, με Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια και με Αστέρα στην Τρίπολη.

Χωρίς τον Πινέδα στο βασικό σχήμα, η ΑΕΚ έχει κάνει τις δυο μοναδικές ήττες της μέχρι τώρα στη σεζόν εντός συνόρων με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Ενώ έχει μείνει σε ισοπαλίες 1-1 με Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, 2-2 με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και Πανσερραϊκό στις Σέρρες, αλλά και 3-3 με τον Άρη στο Χαριλάου. Ενώ έχει χάσει και από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.