Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να δώσει μυθικό συμβόλαιο σε έναν από τους πολυτιμότερους της ομάδας

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να δώσει μυθικό συμβόλαιο σε έναν από τους πολυτιμότερους της ομάδας

Κώστας Τόπας 12:36 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 14.05.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να «χρυσώσει» έναν από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της.

Το ότι ο Ρόντρι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ολόκληρης της δομής της Μάντσεστερ Σίτι είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Ο Ισπανός μέσος είναι o «άρχοντας» του... μηχανοστασίου μιας ομάδας που, παρότι έχει πολλά κομμάτια που λάμπουν περισσότερο, ξέρει πολύ καλά ποιος δεν μπορεί να λείπει ποτέ από την αρχική ενδεκάδα.

Και εκτός από τις αισθήσεις και τα γούστα, οι αριθμοί του Ρόντρι είναι αδιαμφισβήτητοι. Σκόρερ του γκολ που χάρισε το πρώτο Champions League στην ιστορία στον σύλλογο των Πολιτών, ο Ισπανός έχει παίξει τώρα 247 παιχνίδια από τότε που προσγειώθηκε στο «Έτιχαντ». Και με τον Ρόντρι η Σίτι έχει ένα απίστευτο ρεκόρ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Βάσκοι οπαδοί της Μπιλμπάο δεν αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας (vid)
LA LIGA

11:26 - 07.04.2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Βάσκοι οπαδοί της Μπιλμπάο δεν αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας (vid)

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι οπαδοί της Μπιλμπάο δεν αποδοκιμάσαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας που ακούστηκε κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο κι επικεντρώθηκαν στην ενθάρρυνση των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μείνει αήττητη σε 63 παιχνίδια στην Premier League με τον Ισπανό στο γήπεδο. Ένα ορόσημο που δεν έχει δει ποτέ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και αυτό οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο της Σίτι να προτείνει νέο συμβόλαιο για τον Ρόντρι, ανεβάζοντάς τον στα επίπεδα που του αξίζει.

Σύμφωνα με την «Sun», ο Ρόντρι κερδίζει αυτήν τη στιγμή περίπου 209 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, αλλά η νέα προσφορά θα δει αυτό το ποσό να εκτοξεύεται στα ύψη στο εύρος των 350 χιλιάδων ευρώ. Ένα ποσό που θα τον έβαζε ξεκάθαρα ανάμεσα στους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Premier League, ισοφαρίζοντας τον Ράσφορντ τον Γκρίλις και όντας μόνο πίσω από ονόματα όπως αυτά των Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ, Σαλάχ, Κασεμίρο και Βαράν , που γεμίζουν το συγκεκριμένο Top5.

Ένα συμβόλαιο που θα κρατούσε τον Ρόντρι συνδεδεμένο με τη Μάντσεστερ Σίτι μετά το 2029 και με το οποίο θα γινόταν κάτοχος του περιβραχιόνιου του αρχηγού . Ο σύλλογος είναι πεπεισμένος ότι όταν οι Ντε Μπρόινε και Γουόκερ θα βάλουν σύντομα τέλος στο χρόνο τους στο «Έτιχαντ» κι έτσι ο Ισπανός καλείται να είναι ο νέος ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου.

Η Μάντσεστερ Σίτι ελπίζει να επισφραγίσει μια γρήγορη συμφωνία μόλις ξεκινήσουν οι συνομιλίες και έτσι να εξασφαλίσει αυτό που αναμφίβολα είναι ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο σήμερα.