Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Βαλβέρδε, τραβούσε τα μαλλιά του (vid)

Ερνέστο Βαλβέρδε

i

PrtScr

Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Βαλβέρδε, τραβούσε τα μαλλιά του (vid)

Κώστας Τόπας 10:58 - 07.04.2024

Πανευτυχής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την κατάκτηση του Copa Del Rey με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έπειτα από 40 χρόνια!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μια εμβληματική φιγούρα του ισπανικού ποδοσφαίρου, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του και ως παίκτης και ως προπονητής. Το στυλ παιχνιδιού του, που χαρακτηρίζεται από την κάθετη προσέγγισή του και εναρμονισμένο με το «ροκ εν ρολ», τον έχει κάνει έναν από τους πιο εξαιρετικούς προπονητές στην ιστορία της La Liga. Ωστόσο, το μυστήριο εξακολουθεί να επιμένει γύρω από το παρατσούκλι του, «Txingurri».

Μετά την κατάκτηση του Copa Del Rey, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θυμήθηκε τις ημέρες που ήταν στα ηνία του Ολυμπιακού, λέγοντας πως μετά από έναν τίτλο πήγε μόνος του σε ένα μπαρ στην Αθήνα για να δειπνήσει.

«Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα το σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα σε ένα μπαρ για να φάω κάτι με μια μπύρα σε ένα... κρυφό μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: "Μα τι κάνεις εδώ;"», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό, πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου τόσο με τους συνεργάτες του, όσο και με τους ποδοσφαιριστές του αλλά και με τον κόσμο της Αθλέτικ το τρόπαιο.

Η κληρονομιά του Βαλβέρδε στη Μπιλμπάο είναι αδιαμφισβήτητη. Με περισσότερες από οκτώ σεζόν και 383 αγώνες στο ενεργητικό του, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο «Σαν Μαμές». Εκτός από τη λαμπρή καριέρα του ως παίκτης, ο Βαλβέρδε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 500 παιχνίδια ως προπονητής στη La Liga, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα θρυλικά ονόματα αυτού του αθλήματος. Η τρίτη του θητεία στη Μπιλμπάο τον έχει εδραιώσει ως μια φιγούρα που αγαπούν και σέβονται τόσο οι οπαδοί όσο και το διοικητικό συμβούλιο.

Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη του θητεία στη Μπιλμπάο, έφτασε τους 510 αγώνες και έτσι ισοδυναμεί με έναν άλλο πρώην προπονητή της Αθλέτικ, τον Χοακίν Καπαρό από την Ουτρέρα, όντας έκτος προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια σε όλη την ιστορία της Α' Κατηγορίας στην Ισπανία.