Η FIFA διατηρεί τέσσερις ομάδες ανά γκρουπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Εθνική Αργεντινής

i

εθνική Αργεντινής/©Intime

Η FIFA διατηρεί τέσσερις ομάδες ανά γκρουπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κώστας Τόπας 08:41 - 03.03.2023

Η FIFA φέρεται να σχεδιάζει να αναστρέψει τα σχέδια να έχει ομίλους τριών ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η αύξηση των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά το 2026, είναι δεδομένη. Η FIFA αναμένεται να ανεβάσει τον αριθμό στις 48. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερες χώρες να συμμετέχουν στο μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αυτό θα αυξήσει και τους αγώνες, άρα και το χρόνο που απαιτείται για την διεξαγωγή του τουρνουά. Γι' αυτό και η FIFA σκέφτηκε να χωριστούν οι ομάδες σε 16 ομίλων των τριών ομάδων. 

Μία σκέψη που γρήγορα ξεχάστηκε όμως από τους ανθρώπους της FIFA, καθώς σύμφωνα με το «BBC», αιτία στάθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ! Με την επιτυχία της φάσης των ομίλων στο Κατάρ, που ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος γύρος ολόκληρου του τουρνουά, αναγκάστηκε να γίνει επανυπολογισμός. Υπήρξε απόλυτο δράμα στην τελευταία ημέρα των αγώνων των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, δημιουργώντας ένα ποδόσφαιρο γεμάτο συναισθήματα.

Γι' αυτό και στην FIFA αποφάσισαν να παραμένει το format με τις τέσσερις ομάδες και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η επιβεβαίωση αλλαγής σχεδίου θα γίνει κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου στη Ρουάντα στις 16 Μαρτίου.