Η πιο ριζική αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ μετά από εισήγηση του Βενγκέρ είναι πιο κοντά από ποτέ!

Αρσέν Βενγκέρ

Η πιο ριζική αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ μετά από εισήγηση του Βενγκέρ είναι πιο κοντά από ποτέ!

Κώστας Τόπας 08:10 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 29.05.2024

Η προτεινόμενη αλλαγή του κανονισμού για οφσάιντ από τον Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ μετά τη νέα υποστήριξη από τη FIFA.

Μετά την εισαγωγή του VAR, ο κανονισμός για το οφσάιντ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συζήτησης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τους οπαδούς να συζητούν πώς εφαρμόζεται ο κανονισμός σε φαινομενικά εβδομαδιαία βάση.

Με τόσες πολλές διαμάχες, έχουν γίνει συζητήσεις για να γίνει μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο καθορισμού του οφσάιντ, με τον πρώην προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, να πρωτοστατεί. Ο άλλοτε τεχνικός των «κανονιέρηδων» είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την επίβλεψη των κανονισμών για τη FIFA και εργάζεται για τη νέα πρόταση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Υπάρχει περιθώριο να αλλάξεις τον κανόνα και να μην πεις ότι ένα μέρος της μύτης ενός παίκτη είναι οφσάιντ, άρα είσαι οφσάιντ γιατί μπορείς να σκοράρεις με αυτό. Αντίθετα, δεν θα είστε οφσάιντ αν οποιοδήποτε μέρος του σώματος που μπορεί να σκοράρει είναι ευθυγραμμισμένο με τον τελευταίο αμυντικό, ακόμα κι αν άλλα μέρη του σώματος του επιθετικού είναι μπροστά. Αυτό θα τακτοποιήσει και δεν θα έχετε πλέον αποφάσεις σχετικά με τα χιλιοστά και ένα κλάσμα του επιθετικού να βρίσκεται μπροστά από την αμυντική γραμμή», είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Αρσέν Βενγκέρ.

Πολλοί που αντιτίθενται στην αλλαγή πιστεύουν ότι η αλλαγή θα δημιουργούσε πολύ μεγάλη αλλαγή τακτικής, με τους επιτιθέμενους να αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, ο Βενγκέρ φέρεται να έχει πειστεί με δοκιμές του κανονισμού στη Σουηδία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Ο Ντέιβιντ Ντέιν, ο πρώην αντιπρόεδρος της Άρσεναλ και της FA υποστήριξε την πρόταση του Βενγκέρ στο Συνέδριο της FIFA στην Μπανγκόκ την περασμένη εβδομάδα.

«Ο κανονισμός του οφσάιντ πρέπει να αλλάξει καθώς είναι πολύ αμφιλεγόμενος και προβληματικός. Η ιδέα του Αρσέν είναι αναζωογονητικά καινοτόμος», είπε στους Times.

Ενώ το γενικό σχέδιο του Βενγκέρ φαίνεται να συγκεντρώνει ενδιαφέρον, γίνεται κατανοητό ότι ο νέος επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου της UEFA, Λουίς Φίγκο, εξακολουθεί να έχει κάποιες επιφυλάξεις για μια τόσο δραστική αλλαγή.

Αυτές είναι οι δύο τεράστιες αλλαγές στην διαιτησία που σκέφτεται η Premier League πριν από την ψηφοφορία για την κατάργηση του VAR
PREMIER LEAGUE

11:17 - 19.05.2024

Αυτές είναι οι δύο τεράστιες αλλαγές στην διαιτησία που σκέφτεται η Premier League πριν από την ψηφοφορία για την κατάργηση του VAR

Η Premier League φέρεται ότι θα εισάγει δύο τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς για τους διαιτητές πριν από την ψηφοφορία για το μέλλον του VAR.

Οι Times αναφέρουν επίσης ότι είναι πιθανό ο κανονισμός αυτός να δοκιμαστεί σε αγώνες που χρησιμοποιούν VAR, για να λάβουν το καλύτερο δυνατό όργανο για την απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο.