Που θα δείτε τα φιλικά προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και του Άρη

Παναθηναϊκός - Άρης

i

© Intime

Που θα δείτε τα φιλικά προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και του Άρη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:10 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 09.07.2023

Παναθηναϊκός και Άρης θα δώσουν ακόμη ένα φιλικό, με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται Παναθηναϊκός και Άρης, με σκοπό να είναι έτοιμοι στο 100% στο πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς. Η σημερινή μέρα είναι αγωνιστική και για τις δύο ομάδες, καθώς έχουν προγραμματισμένο φιλικό. Από τη μία, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ Λάρνακας στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ενώ η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD.

Από την άλλη, ο Άρης θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, μιας και είχαν προηγηθεί άλλα τρία «τεστ» με Μακάμπι Χάιφα (δυο αγώνες) στο Ισραήλ και Μπότεφ στη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» θα κοντραριστούν με την ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας (18:30), ενώ η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Start.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά νέα, οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά στην επόμενή τους κίνηση. Μετά τη σπουδαία μεταγραφή του Τόνι Βιλένα, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού κινούνται για την απόκτηση του πρώτου από τους παίκτες που θα φέρουν στο Κορωπί, για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας. Ένας από τους στόπερ που εξετάζουν οι άνθρωποι του Τριφυλλιού, είναι ο Τσιντόζι Αβαζίεμ της Μποαβίστα. O θηριώδης Νιγηριανός έχει το προφίλ που έχει υποδείξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και από τη διοίκηση συγκεντρώνουν πληροφορίες για την περίπτωση του.

 Ο Αβαζίεμ ανήκει στη Μποαβίστα, όμως πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Χάιντουκ. Πέρυσι είχε μία γεμάτη χρονιά στην Κροατία, με 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 5 γκολ και 1 ασίστ. Ο Αβαζίεμ θα επιστρέψει στο Οπόρτο, αλλά δεν θα μείνει αφού η τεχνική ηγεσία δεν τον υπολογίζει. Οπότε, ψάχνει ομάδα και ο Παναθηναϊκός έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο, συντηρώντας επαφές με τον 26χρονο αμυντικό και τη Μποαβίστα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης είναι έτοιμος να πυροδοτήσει μια ακόμη βόμβα, ίσως τη μεγαλύτερη τη φετινή μεταγραφική περίοδο. Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες τόσο με τον 29χρονο Σουηδό όσο και την Ουράβα στην οποία ανήκει ως τον Δεκέμβριο του 2024, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει κυριολεκτικά μια ανάσα από την οριστική συμφωνία που θα φέρει τον Κάρλσον στο Κλεάνθης Βικελίδης. 

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να γίνει μια οικονομική υπέρβαση αφού ο Σουηδός είναι ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι και οι απολαβές του θα είναι οι υψηλότερες που θα έχει τη νέα σεζόν το κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τον Θόδωρο Καρυπίδη επέμεναν πολύ το τελευταίο διάστημα αφού θεωρούν τον Κάρλσον ένα ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη μεσοεπιθετικά αφού είναι ακραίος που και σκοράρει και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.