Παναθηναϊκός: Ο Αβαζίεμ «ανήκει» στην Πόρτο - Τι ισχύει με την ετοιμότητα του Νιγηριανού

Τσιντόντζι Αβαζίεμ / hajduk.hr

i

Τσιντόντζι Αβαζίεμ / hajduk.hr

Παναθηναϊκός: Ο Αβαζίεμ «ανήκει» στην Πόρτο - Τι ισχύει με την ετοιμότητα του Νιγηριανού

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:47 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 08.07.2023

Η Μποαβίστα έχει στο δυναμικό της τον Νιγηριανό στόπερ, Τσιντόντζι Αβαζίεμ, όμως δεν έχει εξοφλήσει την Πόρτο για τη μεταγραφή του. Χωρίς δράση ο θηριώδης αμυντικός από τις 28 Μαΐου.

Μία ιδιόμορφη παράμετρος ισχύει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Τσιντόντζι Αβαζίεμ. Ενός εκ των παικτών που τσεκάρουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για τα μετόπισθεν. Ο Νιγηριανός αμυντικός ναι μεν ανήκει στη Μποαβίστα, όμως αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της μεγάλης συμπολίτισσας Πόρτο.

Η ανταλλαγή μεταξύ των δύο γειτόνων (συνηθισμένη στην Πορτογαλία) πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου του 2017. Τότε στα χαρτιά, η Μποαβίστα συμφώνησε να καταβάλλει στην Πόρτο 5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του Αβαζίεμ.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται σήμερα (8/7) στον πορτογαλικό τύπο, το ποσό δεν έχει εξοφληθεί. Αντί για χρήματα, η Πόρτο φέρεται να αποκτά με κανονική μεταγραφή από τη Μποαβίστα τον συμπατριώτη του Αβαζίεμ, Μπρούνο Ονιεμαέκι

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η Πόρτο έχει την κυριότητα του Αβαζίεμ, μέχρι την εξόφληση της από τη Μποαβίστα. Βέβαια, δεν πρόκειται οι «δράκοι» να προσφύγουν στη FIFA για το χρέος, αφού έχουν πλείστες συναλλαγές με τους συμπολίτες τους και φαίνεται πως έχουν καταλήξει στη λύση που προαναφέρθηκε!

Εξυπακούεται πως αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να προχωρήσει για τον Αβαζίεμ, θα μιλήσει με τη Μποαβίστα. Η Χάιντουκ ανακοίνωσε προ ημερών πως έληξε ο δανεισμός του Αβαζίεμ, αλλά συνεχίζει τις συζητήσεις με την πορτογαλική ομάδα, αναζητώντας φόρμουλα για να κρατήσει τον 28χρονο θηριώδη αμυντικό.

Στο μεταξύ, ο Αβαζίεμ έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα, σε σχέση με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Νιγηριανός έπαιξε το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του στις 28 Μαΐου για το κροατικό πρωτάθλημα και έκτοτε, απέχει από τη δράση.

Ο Αβαζίεμ δεν συμμετείχε στις υποχρεώσεις της Εθνικής Νιγηρίας, ούτε παραβρέθηκε στην πρώτη προπόνηση της Μποαβίστα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Με το επίσημο σάιτ του club να τονίζει πως έχει πάρει άδεια για να απουσιάσει.

Άρα, ο Αβαζίεμ θα έρθει με μεγάλη αποχή και θα χρειαστεί χρόνο για να είναι έτοιμος στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Στην κυριολεξία, θα προλάβει οριακά και χωρίς να είναι στο 100%, αν φυσικά τα πράσινα ο θηριώδης Αφρικανός.