Φίλιπε Λουίς: «Ο Σιμεόνε αποκαλούσε "νάνο" τον Μέσι για να μην τον φοβόμαστε»

Φίλιπε Λουίς & Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Φίλιπε Λουίς: «Ο Σιμεόνε αποκαλούσε "νάνο" τον Μέσι για να μην τον φοβόμαστε»

Κώστας Τόπας 14:17 - 16.12.2023

Ο πρώην αμυντικός της Ατλέτικο, Φίλιπε Λουίς αποκάλυψε την τακτική του Ντιέγκο Σιμεόνε για τις φορές που οι παίκτες του έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον Λιονέλ Μέσι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η δεύτερη αγαπημένη ομάδα του Λιονέλ Μέσι, αφού εναντίον των «ροχιμπλάνκος» πέτυχει 32 γκολ. Η απειλή του Αργεντινού αστέρα ήταν μια συνεχής ανησυχία για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τους αμυντικούς της ομάδας του, καθώς προσπαθούσε να συγκρατήσει τον «Pulga» μακριά από την εστία της.

Ο πρώην αμυντικός της Ατλέτικο, Φίλιπε Λουίς έδωσε μια εικόνα για το πώς ο Σιμεόνε σχεδίαζε να αντιμετωπίσει τον Μέσι. Ο Βραζιλιάνος στόπερ τόνισε ότι το να σταματήσουν του Μέσι ήταν πάντα προτεραιότητα, ενώ πάντα ο Ντιέγκο Σιμεόνε απέφευγε να τον αποκαλέσει με το ονοματεπώνυμό του.

«Στην Ατλέτικο, ο Σιμεόνε έβαζε πάντα τέσσερις παίκτες στον Μέσι! Έτσι, όταν σκόραρε, δεν έφταιγε κανείς, ήταν μόνο ο Μέσι. Πριν από τους αγώνες εναντίον της Μπαρτσελόνα, ο Σιμεόνε δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όνομα του Μέσι. Τον αποκαλούσε "νάνο", για να φοβόμαστε να τον αντιμετωπίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φίλιπε Λουίς στη «Marca». 

Λουίς Σουάρες: «Ο Μέσι δεν μου ζήτησε να πάω στην Ίντερ Μαϊάμι, έτσι βγήκε το "MSN"»
REST OF THE WORLD

10:19 - 16.12.2023

Λουίς Σουάρες: «Ο Μέσι δεν μου ζήτησε να πάω στην Ίντερ Μαϊάμι, έτσι βγήκε το "MSN"»

Ο Λουίς Σουάρες μίλησε για την επιθυμία του να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι προκειμένου να σμίξει ξανά με τον παλιό του φίλο, Λιονέλ Μέσι, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν του έχει γίνει καμία κρούση από τον Αργεντινό αστέρα.

Η τακτική του Σιμεόνε εναντίον του Μέσι δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελε, καθώς η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε παράλληλα με τα προσωπικά γκολ του Αργεντινού αστέρα. Ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο του 2011, ο Σιμεόνε έχασε τα τρία πρώτα του παιχνίδια La Liga εναντίον της Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να σκοράρει τρία γκολ, ενώ η πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα εναντίον των «ροχιμπλάνκος» ήρθε το 2020.