Το απίθανο ρεκόρ της Φιορεντίνα με τα 114 παιχνίδια!

Το απίθανο ρεκόρ της Φιορεντίνα με τα 114 παιχνίδια!

Sportal newsroom 17:28 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 29.05.2024

Τα τελευταία δυό χρόνια η Φιορεντίνα είναι η ομάδα που έχει δώσει τις περισσότερες επίσημες αναμετρήσεις στην Ιταλία.

Ανάμεσα στα πολλά ρεκόρ που η Φιορεντίνα  του Βιτσέντζο Ιταλιάνο -αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League- καταγράφει τις δύο τελευταίες σεζόν, υπάρχει επίσης αυτό των επίσημων αγώνων που έχε παίξει σε δύο συνεχόμενες χρονιές, οι οποίοι είναι 114!

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport καμία άλλη ιταλική ομάδα δεν έχει δώσει τόσα παιχνίδια από τον Αύγουστο του 2022. Κόντρα στη Μόντσα η Φιορεντίνα έπαιξε τον 54ο αγώνα τους στη σεζόν.

Τις επόμενες εβδομάδες η ομάδα της Φλωρεντίας θα ξεπεράσει επίσης το απόλυτο ρεκόρ επίσημων αγώνων που έχει παίξει ιταλική ομάδα σε δύο συνεχόμενες σεζόν, που αυτή τη στιγμή κατέχει η Ίντερ.

Η Ίντερ ακολουθεί τη Φιορεντίνα στην κατάταξη των επίσημων αγώνων που διεξήχθησαν την τελευταία διετία με 104 αγώνες, ενώ είχε προηγηθεί επίσης η Ρόμα (105). Στη συνέχεια βρίσκουμε τη Μίλαν (102) και τη Λάτσιο (98).

Ιταλιάνο: «Πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός - Θα παίξουμε στην πόλη τους, οπότε φανταστείτε την ατμόσφαιρα...»

«Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι, σε λίγες ημέρες έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και πρέπει να φτάσουμε με ενθουσιασμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις παραβλέπεται και η κούραση. Κάποιοι παίκτες είναι κουρασμένοι, γίνεται πολύ κουραστικό να παίζουμε κάθε τρεις μέρες, αλλά διαχειριζόμαστε καλά την ενέργεια όλων. Τα πάμε καλά, παίζουμε με ενθουσιασμό και πετυχαίνουμε αυτό που προσπαθούμε.

Είδα τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό ημιτελικό. Είναι δυνατή, επιθετική ομάδα. Το να έχει κερδίσει δύο φορές την Άστον Βίλα σημαίνει ότι έχει ποιότητα, έχει έναν σέντερ φορ που σκοράρει πολύ. Μπορεί και να οπισθοχωρεί και να βγαίνει αποτελεσματικά στην αντεπίθεση. Δεν θα είναι στο γήπεδο τους, αλλά θα είμαστε στην πόλη τους, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την ατμόσφαιρα στην οποία θα μπούμε. Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός του Conference League, θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα μαθήματα που πήραμε από την εμπειρία της περασμένης σεζόν, καθώς αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρουμε ένα τρόπαιο στη Φλωρεντία».