Σαλάχ και Μανέ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Φιρμίνο στο ντοκιμαντέρ της Λίβερπουλ για τον Βραζιλιάνο

Ρομπέρτο Φιρμίνο

i

©PrtScr youtube

Σαλάχ και Μανέ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Φιρμίνο στο ντοκιμαντέρ της Λίβερπουλ για τον Βραζιλιάνο

Κώστας Τσιακλής 21:04 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 24.06.2023

Η Λίβερπουλ ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Δύο εξ αυτών που μίλησαν ήταν οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βραζιλιάνο.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αποχωρεί ως ελεύθερος από τη Λίβερπουλ έπειτα από οκτώ χρόνια παρουσίας και οι «κόκκινοι» του ετοίμασαν ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ. Σε αυτό το αφιέρωμα μίλησαν μεταξύ άλλων και οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βραζιλιάνο.

Ο Φιρμίνο βρισκόταν στη Λίβερπουλ από το καλοκαίρι του 2015 και κατέγραψε συνολικά 362 συμμετοχές με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με απολογισμό 111 γκολ και 79 ασίστ. Επιπλέον ο 31χρονος επιθετικός κατέκτησε τα πάντα με τη Λίβερπουλ πλην του Europa League.

Ο Φιρμίνο αποχωρεί ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Λίβερπουλ και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι πρώην συμπαίκτες του Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ, που μίλησαν στο τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν οι «κόκκινοι».

Ο Σαλάχ δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο Φιρμίνο είναι ένας παίκτης που δεν τον νοιάζει να σκοράρει αλλά θέλει να απολαμβάνει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Αιγύπτιος ακραίος επιθετικός ανέφερε τα εξής: «Έκανε τα πάντα στο παιχνίδι και θυσίαζε τον εαυτό του για την ομάδα. Δεν τον νοιάζει να σκοράρει τόσο, θέλει να απολαμβάνει το παιχνίδι και να παίζει ποδόσφαιρο, με την ομάδα του να νικάει. Είναι από τους πλέον αγαπητούς, είναι ήρεμος και χαμογελάει πάντα. Όταν δείτε κάποιον να θυσιάζει τον εαυτό του για την ομάδα, τότε είναι λογικό να είναι αγαπητός.

Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν αγωνιστεί με την Λίβερπουλ. Κέρδισε την Premier League, το Champions League, ολα τα Κύπελλα, κέρδισε όλους τους τίτλους με το σύλλογο».

Από την άλλη και ο Μανέ μίλησε για τον χαρακτήρα του Φιρμίνο ενώ τόνισε ότι έμαθε πολλά από αυτόν. «Νομίζω ότι κάναμε απίστευτα πράγματα μαζί. Είμαι τόσο ευγνώμων. Νομίζω ότι ο Μπόμπι είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Για μένα, ουάου, τι Νο.9. Ως άνθρωπος πιστεύω ότι είναι ο πιο θετικός τύπος.

Έμαθα πολλά από αυτόν γιατί μερικές φορές όταν δεν παίζω, στον πάγκο ή οτιδήποτε άλλο, με ξέρει. Μου λέει να μείνω ήρεμος, με ξέρει... μείνε ήρεμος, θετικός, κανένα πρόβλημα. Αυτό το είδος του ανθρώπου δεν είναι εύκολο να βρεθεί... μέσα στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο, έμαθα πολλά από αυτόν.

Έχει την ικανότητα να στρίβει εύκολα [με τη] μπάλα, όχι πάντα να παίζει μπακ, προσπαθεί πάντα να βρίσκει λύσεις. Νομίζω ότι άλλαξε τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σενεγαλέζος.