«Φονέας» προπονητών η Σαουθάμπτον - Ένατο θύμα της ο Κόντε

Αντόνιο Κόντε

i

Αντόνιο Κόντε/Visionhaus/Getty Images/Ideal Images

«Φονέας» προπονητών η Σαουθάμπτον - Ένατο θύμα της ο Κόντε

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 15:03 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Η Σαουθάμπτον έχει γίνει ο μεγαλύτερος εφιάλτης των προπονητών της Premier League, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Αντόνιο Κόντε.

Ο Αντόνιο Κόντε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ, με τον 53χρονο τεχνικό να λύνει κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με την αγγλική ομάδα και να αποχωρεί έπειτα από 17 μήνες στο τιμόνι της. Άμεσοι αντικαταστάτες του μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι ο βοηθός του, Κρίστιαν Στελίνι μαζί με τον Ράιαν Μέισον.

Στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο, ο Ιταλός τεχνικός είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται στις καθυστερήσεις σε 3-3 από τη Σαουθάμπτον, η οποία ουσιαστικά έδωσε συνέχεια σε ένα αξιοπερίεργο σερί που τρέχει.

Συγκεκριμένα, οι «Άγιοι» έχουν εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εφιάλτη των τεχνικών της Premier League, καθώς μόνο η Λίβερπουλ έχει συμβάλλει σε περισσότερες αποχωρήσεις προπονητών στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Αντόνιο Κόντε έγινε ο ένατος (!) προπονητής που αποχωρεί από την ομάδα του μετά από γκέλα σε παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον, βαδίζοντας στα χνάρια των Ρόι Χόντσον (Μπλάκμπερν), Γκλεν Χοντλ (Τότεναμ), Μαρκ Χιουζ (ΚΠΡ), Μάλκι Μακέι (Κάρντιφ), Νιλ Γουόρνοκ (Κρίσταλ Πάλας), Κλαούντιο Ρανιέρι (Φούλαμ), Κίκε Σάντσεθ Φλόρες (Γουότφορντ) και Ντιν Σμιθ (Άστον Βίλα).

Αυτό το παράξενο στατιστικό έχει οδηγήσει τους οπαδούς στην Αγγλία να χαρακτηρίσουν καταραμένη τη Σαουθάμπτον, ενώ αρκετοί... προειδοποιούν τον τεχνικό της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες, καθώς τα «Σφυριά» αντιμετωπίζουν τους «Άγιους» την Κυριακή (2/4).