Η Premier League ξεπέρασε σε απολύσεις προπονητών την Ελλάδα!

Αντόνιο Κόντε

i

Αντόνιο Κόντε/©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Η Premier League ξεπέρασε σε απολύσεις προπονητών την Ελλάδα!

Κώστας Τόπας 09:26 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 27.03.2023

Μετά την απομάκρυνση του Αντόνιο Κόντε από την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ, η Premier League έφτασε τις 12 απολύσεις προπονητών και ξεπέρασε την ελληνική Stoiximan Super League.

Τίτλοι τέλους μπήκαν το βράδυ της Κυριακής (26/03) στη συνεργασία της Τότεναμ με τον Αντόνιο Κόντε, καθώς οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν την απομάκρυνση του Ιταλού προπονητή. Ο 53χρονος τεχνικός είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι αλλά οι πιθανότητες ανανέωσης ήταν λιγοστές, ειδικά μετά τον αποκλεισμού στους «16» του Champions League από τη Μίλαν - με την Τότεναμ να έχει αποκλειστεί σε Κύπελλο και League Cup από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ Φόρεστ ανίστοιχα.

Αυτή ήταν και η 12η απόλυση προπονητή από τον πάγκο μιας ομάδας στην Premier League. Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Γκράχαμ Πότερ από την Μπράιτον για να αναλάβει την Τσέλσι, του Τόμας Τούχελ από τους «μπλε», του Άαρον Ντάνκς από την Άστον Βίλα, του Πατρίκ Βιερά από την Κρίσταλ Πάλας, του Ζες Μαρς από τη Λιντς, του Ραλφ Χάσενχιουτλ από την Σαουθάμπτον, του Στίβεν Τζέραρντ από την Άστον Βίλα, του Σκοτ Πάρκερ από την Μπόρνμουθ, του Φρανκ Λάμπαρντ από την Έβερτον, του Μπρούνο Λάζε από τους Γουλβς και του Νέιθαν Τζόουνς από την Σαουθάμπτον. 

Με αυτόν τον τρόπο ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου ξεπέρασε σε απολύσεις προπονητών την ελληνική Stoiximan Super League. Στην Ελλάδα υπήρξαν 11 προπονητές οι οποίοι δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τις επιλογές των ομάδων τους και απομακρύνθηκαν από την τεχνική ηγεσία. Ο λόγος για τον Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος «άντεξε» ένα μήνα και 17 ημέρες στον Ολυμπιακό, τον Οσβάλντ Τανσό ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο του Βόλου τρεις ημέρες περισσότερες από τον πρώην Ισπανό των «ερυθρόλευκων». 

Επιπλέον υπήρξαν οι αποχωρήσεις των Γιάννη Ταουσιάνη από τον Λεβαδειακό, Νίκου Νιόπλια από τον ΟΦΗ, Σάββα Παντελίδη από τη Λαμία, Δημήτρη Σπανού από τον Ιωνικό, Άλαν Πάρντιου από τον Άρη, Ηρακλή Μεταξά από τον Αστέρα Τρίπολης, Χερμάν Μπούργος από τον Άρη και Τζιανλούκα Φέστα από τη Λαμία.