Τα πήρε όλα ο Φορτούνης: MVP και Best Goal των πρώτων προημιτελικών με τη Φενέρμπαχτσε (vids)

Τα πήρε όλα ο Φορτούνης: MVP και Best Goal των πρώτων προημιτελικών με τη Φενέρμπαχτσε (vids)

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:49 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 12.04.2024

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με 3-2, για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός μολονότι προηγήθηκε με 3-0 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League, τα «καναρίνια» εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές αδράνειας στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και μείωσαν σε 3-2 κι έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί στην Πόλη την προσεχή Πέμπτη (18/4, 22:00).

Πρωταγωνιστής στη νίκη των Πειραιωτών ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ και μοίρασε και την ασίστ στον Στέφαν Γιόβετιτς για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Έτσι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής σάρωσε και τα ατομικά βραβεία της UEFA, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των πρώτων προημιτελικών του Conference League, αλλά και το καλύτερο τέρμα των τεσσάρων αγώνων της διοργάνωσης.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη ψηφοφορία ήταν ο Φέτλεσεν της Κλαμπ Μπριζ που σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της Άστον ΒίλαΤζον ΜακΓκίν που μοίρασε μια ασίστ και σκόραρε ένα γκολ στο 2-1 επί της Λιλ, αλλά και ο συμπαίκτης του Φορτούνη στον Ολυμπιακό, Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος επίσης βρήκε δίχτυα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Μεντιλίμπαρ: «Στο 3-0 πιστέψαμε πως είχαμε προκριθεί»

Μιλώντας μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τους Τούρκους, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως στο 3-0 οι παίκτες του θεώρησαν πως είχαν πάρει ήδη την πρόκριση και για αυτό ολιγώρησαν.

«Η αλήθεια είναι πως κερδίσαμε να δύσκολο ματς. Καλό αποτέλεσμα, πήραμε νίκη σε ένα ματς που δεν είχαμε σίγουρο. Ήμασταν με 3-0 και πιστέψαμε πως είχαμε προκριθεί, τώρα πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση στο 2ο ματς. Νομίζω πως το πέναλτι μας επηρέασε.

Ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε τον έλεγχο. Δημιουργούσαμε μόνο κίνδυνο  χωρίς να απειλούμαστε. Από το πέναλτι και μετά άρχισε να απειλεί ο αντίπαλος. Κομβική η στιγμή του πέναλτι. Τις ίδιες πιθανότητες έχουμε για πρόκριση, ίσως ένα μικρό πλεονέκτημα. Παίζουμε εκτός και αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Θα παίξουμε όπως με τη Φερεντσβάρος και τη Μακάμπι», δήλωσε χαρακτηριστικά.