«Φωτιά» στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη πρωταθλητή!

Σάκα - Κβαρατσχέλια - Λεβαντόβσκι

i

Σάκα - Κβαρατσχέλια - Λεβαντόβσκι

«Φωτιά» στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη πρωταθλητή!

Κώστας Τόπας 09:12 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 31.03.2023

Εκτός από την Serie A, ο πρωταθλητής στα υπόλοιπα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχει κριθεί και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σπουδαίες μάχες μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν.

Διανύουμε την τελευταία ημέρα του Μαρτίου κι αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες σεζόν, ειδικά στη Ligue 1 και την Bundesliga ο Απρίλιος θα μπει στο ποδόσφαιρο χωρίς κανέναν... επίσημο πρωταθλητή στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τα πρωταθλήματα έχουν ακόμα περίπου 10 αγώνες - εκτός από την Serie A - και η ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση εξακολουθεί να έχει πραγματικές πιθανότητες να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Premier League: Καθοριστική μονομαχία

Στο αγγλικό πρωτάθλημα, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν στόχο να δώσουν μάχη σώμα με σώμα  μέχρι το τέλος. Το πλεονέκτημα των οκτώ πόντων για τους «κανονιέρηδες» θα μπορούσε να μειωθεί στους πέντε εάν η Σίτι κερδίσει τον αναβληθέντα αγώνα με τη Γουέστ Χαμ... και στους δύο εάν οι Πολίτες επικρατήσουν της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα στην μεταξύ τους μονομαχία για τον τίτλο που θα έχουν στις 26 Απριλίου.

Επιπλέον, και οι δύο πρέπει να αντιμετωπίσουν την Λίβερπουλ και την Τσέλσι σε αυτή την τελική ευθεία, ενώ οι Λονδρέζοι θα πρέπει επίσης να επισκεφuούν τη Νιούκαστλ που πιθανώς θα παλέψει για να μπει στο επόμενο Champions League. Μάλιστα, η επανέναρξη της Premier League γίνεται με ένα σπουδαίο παιχνίδι. Αυτό μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ (01/04, 14:30), το οποίο αναμένεται να κρίνει πολλά για την μάχη του τίτλου.

Serie A: Θέμα χρόνου η Νάπολι να το σηκώσει για τον Ντιεγκίτο

Είναι το μόνο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που μπορεί να πει κανείς ότι έχει κριθεί. Η Νάπολι θα κατακτήσει την κορυφή της Serie A 2022-23 και θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας 33 χρόνια αργότερα, κατακτώντας το τρίτο της ιταλικό πρωτάθλημα μετά τα δύο που πέτυχε στα τέλη της δεκαετίας του '80 με τον Μαραντόνα ως μεγάλο αστέρι.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει συγκεντρώσει 71 βαθμούς και βρίσκεται στο εντυπωσιακό +19 από την Λάτσιο Ακόμα, κι αν οι δύο ομάδες κερδίσουν όλους τους αγώνες, τότε οι «παρτενοπέι» θα είναι πρωταθλητές στις 29 Απριλίου, στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», απέναντι στη Σαλερνιτάνα.

Bundesliga: Υπάρχει αγώνας!

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κατά τη διάρκεια της διακοπής πρωταθλημάτων, η Μπάγερν θα αντικαθιστούσε τον Νάγκελσμαν με τον Τούχελ. Η ήττα από τη Λεβερκούζεν στο τελευταίο παιχνίδι πριν την ανάπαυλα ολοκληρώθηκε με τον 35χρονο προπονητή να βρίσκεται εκτός ομάδας που επιστρέφει στη διοργάνωση έναν βαθμό πίσω από μια ομάδα της Ντόρτμουντ που κάνει μια θεαματική χρονιά.

Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρουσα. Μπάγερν και Ντόρτμουντ κοντράρονται το Σάββατο (01/04, 19:30) με την πρώτη θέση να διακυβεύεται. Την επόμενη εβδομάδα, επιπλέον, η Ντόρτμουντ θα πρέπει να δεχθεί την τρίτη στη βαθμολογία Ουνιόν Βερολίνου, ενώ η Μπάγερν θα έχει δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στο φινάλε της Bundesliga που μπορεί να είναι αποφασιστικό πλεονέκτημα.

Ligue 1: Χωρίς διάθεση στο Παρίσι

Στη Γαλλία, μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από την.. Παρί Σεν Ζερμέν. Οι άνδρες του Γκαλτιέ πήγαν στην διακοπή του πρωταθλήματος με ήττα από τη Ρεν. Όλα δείχνουν ότι θα είναι πρωταθλητές, αλλά το πλεονέκτημα των επτά βαθμών έναντι της Μαρσέιγ, μπορεί να μειωθεί αν συνεχίσει να θρηνεί τον αποκλεισμό της στους 16 του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου.

La Liga: Η Μπαρτσελόνα τον πρώτο λόγο

Οι πρωτοπόροι «μπλαουγκράνα» αύξησαν την απόσταση από τους πρωτευουσιάνους Μαδριλένους στους 12 βαθμούς στο μεταξύ τους ντέρμπι κι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους στην κορυφή.

Αν εξαιρέσει κανείς το ντέρμπι με την τρίτη Ατλέτικο στις 23 Απριλίου, η ομάδα του Τσάβι έχει σχετικά βατό πρόγραμμα μέχρι το φινάλε, ώστε να γευτεί την χαρά της επιστροφής της στους εγχώριους τίτλους. Από την άλλη, το πρωτάθλημα φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί για τα καλά από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία βέβαια παραμένει εντός Champions League κι εκεί θα επιδιώξει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.