Οι 15 υποψήφιοι για να μπουν στο Hall of Fame της Premier League

Ρίο Φέρντιναντ

i

© Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images/Ideal Images

Οι 15 υποψήφιοι για να μπουν στο Hall of Fame της Premier League

Κώστας Τσιακλής 18:32 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 30.03.2023

Ανακοινώθηκαν οι 15 θρυλικοί ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι για να μπουν στο Hall of Fame της Premier League. Μέσα σε αυτούς είναι και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Γιάγια Τουρέ.

Ανακοινώθηκαν οι 15 θρυλικοί ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι για να ενταχθούν το 2023 στο Hall οf Fame της Premier League. Λίγες ώρες νωρίτερα επισημοποιήθηκε η είσοδος στη σχετική κατηγορία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και του Αρσέν Βενγκέρ που έγραψαν τη δική τους ιστορία στους πάγκους των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

Από τους 15 πρώην ποδοσφαιριστές θα επιλεγούν μόλις οι τρείς, με τη μάχη να αναμένεται μεγάλη. Έξι από τους υποψήφιους έχουν αγωνιστεί και έχουν πανηγυρίσει αμέτρητους τίτλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρόκειται για τους Μάικλ Κάρικ, Άντι Κόουλ, Ρίο Φέρντιναντ, Νεμάνια Βίντιτς, Γκάρι Νέβιλ και Μάικλ Όουεν.

Ο τελευταίος είχε περάσει και από τη Λίβερπουλ και μάλιστα με τη φανέλα των «κόκκινων» είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα το 2001. Την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ εκπροσωπεί και ο Ρόμπι Φάουλερ, o οποίος αποτελεί τον 6ο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 183 τέρματα και το όνομα του έχει συνυφαστεί με τη Λίβερπουλ παρά το πέρασμα του και από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Απίστευτο: Περισσότερο από 30.000 ευρώ για ένα εισιτήριο για το τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς της Άρσεναλ
PREMIER LEAGUE

11:51 - 30.03.2023

Απίστευτο: Περισσότερο από 30.000 ευρώ για ένα εισιτήριο για το τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς της Άρσεναλ

Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν στο Emirates ίσως να συνοδευτεί από την κατάκτηση της Premier League, με την προοπτική αυτή να εκτινάσσει τις τιμές των εισιτηρίων σε δυσθεώρητα ύψη

Στη λίστα είναι και η θρυλική τριάδα της Τσέλσι που αποτελείται από τους Πετρ Τσεχ, Τζόν Τέρι και Άσλεϊ Κόουλ, με τους πρώτους δύο να έχουν κατακτήσει 17 τίτλους με τους «μπλε» και τον τρίτο να έχει συνολικά 19 τίτλους με τις φανέλες των Τσέλσι και Άρσεναλ. Με τους «κανονιέρηδες» μεγαλούργησε επίσης ο Τόνι Άνταμς ενώ ο Σολ Κάμπελ που είναι επίσης υποψήφιος έχει κατακτήσει τίτλους με Άρσεναλ, Τότεναμ και Πόρτμουθ και έχει καταγράψει πάνω από 500 συμμετοχές στην Premier League.

Οι υπόλοιποι τρείς υποψήφιοι είναι ο Γιάγια Τουρέ που για μια οκταετία ήταν ένας από τους απόλυτους πρωταγωνιστές της Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία είχε οκτώ τίτλους, 79 γκολ και 49 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιβοριανός είχε δύο θητείες στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι Ζερμέν Ντεφόε και Λες Φέρντιναντ μπορεί να μην φημίζονται για τους τίτλους που κατέκτησαν όμως αποτέλεσαν δύο από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Premier League. Ο πρώτος κατέγραψε 496 συμμετοχές και 163 τέρματα με τις Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ, Πόρτσμουθ και Μπόρνμουθ ενώ ο δεύτερος είχε 349 εμφανίσεις και 149 γκολ με τις Τότεναμ, Νιουκάστλ, Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, Ρέντινγκ και Μπόλτον.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Hall of Fame βρίσκονατι ήδη οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Έρικ Καντονά, Τιερί Ανρί, Στίβεν Τζέραρντ, Ρόι Κιν, Φράνκ Λάμπαρντ, Άλαν Σίρερ, Σέρχιο Αγουέρο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Βινσάν Κομπανί, Γουέιν Ρούνεϊ, Πίτερ Σμάιχελ, Πολ Σκόουλς, Πατρίκ Βιεϊρά και Ίαν Ράιτ.

Αναλυτικά η λίστα των υποψηφίων για είσοδο στο Hall οf Fame της Premier League:

Τόνι Άνταμς

Σολ Κάμπελ

Μάικλ Κάρικ

Πετρ Τσεχ

Άντι Κόουλ

Άσλεϊ Κόουλ

Ζερμέν Ντεφόε

Λες Φέρντιναντ

Ρίο Φέρντιναντ

Ρόμπι Φάουλερ

Γκάρι Νέβιλ

Μάικλ Όουεν

Τζον Τέρι

Γιάγια Τουρέ

Νεμάνια Βίντιτς