Αργεντινός δημοσιογράφος: «Η σχέση του Κόντε με την ομάδα ήταν πολύ κακή, δύο παίκτες θα αποχωρούσαν αν έμενε»

Αντόνιο Κόντε

i

Αντόνιο Κόντε/©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Αργεντινός δημοσιογράφος: «Η σχέση του Κόντε με την ομάδα ήταν πολύ κακή, δύο παίκτες θα αποχωρούσαν αν έμενε»

Κώστας Τσιακλής 16:58 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 30.03.2023

Οι Ριτσάρλισον και Κριστιάν Ρομέρο φαίνεται να είχαν δώσει τελεσίγραφο στη διοίκηση της Τότεναμ ότι θα αποχωρούσαν από τον σύλλογο σε περίπτωση που έμενε ο Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Οι σχέσεις του Αντόνιο Κόντε με τους ποδοσφαιριστές της Τότεναμ φαίνεται να μην ήταν και οι κάλυτερες τον τελευταίο καιρό. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Αργεντινός δημοσιογράφος, Γκαστόν Έντουλ, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε πως δύο παίκτες των «Σπερς» ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν από την ομάδα σε περίπτωση που έμενε ο Ιταλός προπονητής.

Ο Έντουλ μίλησε συγκεκριμένα για τους Κριστιάν Ρομέρο και Ριτσάρλισον και ανέφερε μάλιστα ότι οι δύο λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές είχαν δώσει τελεσίγραφο στην Τότεναμ, ότι αν έμενε ο Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τότε θα αποχωρούσαν από τον σύλλογο. Ο δεύτερος άλλωστε είχε κάνει δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον 53χρονο κόουτς. 

Οι σκληρές προπονήσεις που έκαναν τους παίκτες να καταρρεύσουν και οι συγκρούσεις με την διοίκηση της Τότεναμ: Οι λόγοι της απόλυσης του Κόντε
PREMIER LEAGUE

10:38 - 28.03.2023

Οι σκληρές προπονήσεις που έκαναν τους παίκτες να καταρρεύσουν και οι συγκρούσεις με την διοίκηση της Τότεναμ: Οι λόγοι της απόλυσης του Κόντε

Ο Αντόνιο Κόντε δεν βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ και η «Daily Mail» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση αποφάσισε να πάρει αυτή την απόφαση.

Ο Αργεντινός δημοσιογράφος δήλωσε: «Η σχέση του Κόντε με την ομάδα ήταν πολύ κακή, είναι περιττό να το πούμε, είναι κάτι που μπορούσαμε να δούμε στα λόγια του. Κάποιοι παίκτες είχαν δώσει τελεσίγραφο σε περίπτωση που συνέχιζε. Τώρα η προοπτική της Τότεναμ άλλαξε. Ναι, το λέω γιατί μπορούμε να το πούμε, στην πραγματικότητα περιμέναμε να το πούμε.

Ο Κριστιάν Ρομέρο επανεξέταζε την παραμονή του στον σύλλογο αν παρέμενε ο Κόντε. Όπως καταλαβαίνω, το ίδιο συνέβη και με τον Ριτσάρλισον επειδή τους φέρθηκε πολύ άσχημα, όχι μόνο πρόσωπο με πρόσωπο ή σε ιδιωτικό περιβάλλον αλλά και δημόσια. Ο Κόντε επέκρινε δημόσια τους παίκτες και αυτό προκάλεσε τριβές. Αλλά τώρα ο Ρομέρο θα μείνει στην Τότεναμ, αυτό είναι το σχέδιο».

Τόσο ο Ρομέρο, όσο και ο Ριτσάρλισον είχαν αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από Αταλάντα και Έβερτον αντίστοιχα και διατηρούν συμβόλαιο με την Τότεναμ μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός έχει καταγράψει 26 συμμετοχές (25 στην αρχική ενδεκάδα) και έχει δεχθεί δύο κόκκινες κάρτες. Από την άλλη ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει αγωνιστεί συνολικά σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ωστόσο μόλις σε 13 από αυτά ξεκίνησε ως βασικός. Ο Ριτσάρλισον έχει απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ όμως ακόμα ψάχνει το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα στην Premier League.

Αντικαταστάτες του Κόντε μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι οι Κρίστιαν Στελίνι και Ράιαν Μέισον, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σώσουν ότι σώζεται για τους «Σπερς» τη φετινή σεζόν, δηλαδή την έξοδο στο επόμενο Champions League. Αυτή τη στιγμή η Τότεναμ βρίσκεται στην 4η προνομιούχα θέση με 49 βαθμούς ωστόσο η Νιουκάστλ που ακολουθεί στην πέμπτη θέση είναι στο -2 και έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.