Οι σκληρές προπονήσεις που έκαναν τους παίκτες να καταρρεύσουν και οι συγκρούσεις με την διοίκηση της Τότεναμ: Οι λόγοι της απόλυσης του Κόντε

Αντόνιο Κόντε

Οι σκληρές προπονήσεις που έκαναν τους παίκτες να καταρρεύσουν και οι συγκρούσεις με την διοίκηση της Τότεναμ: Οι λόγοι της απόλυσης του Κόντε

Κώστας Τόπας 10:38 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 28.03.2023

Ο Αντόνιο Κόντε δεν βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ και η «Daily Mail» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση αποφάσισε να πάρει αυτή την απόφαση.

Νικητής τεσσάρων scudetto και μιας Premier League, ο Αντόνιο Κόντε επρόκειτο να είναι ο προπονητής που θα οδηγούσε τελικά την Τότεναμ στην κατάκτηση ενός τρόπαιου. Αλλά όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Νούνο Εσπιρίτο, πριν από αυτόν, το έργο ήταν πολύ δύσκολο για τον Ιταλό προπονητή.

Παρά την τρέχουσα τέταρτη θέση στη βαθμολογία της Premier League, που επιτρέπει επί του παρόντος την πρόκριση για το επόμενο Champions League, η σεζόν της Τότεναμ δεν έχει καμία σχέση με ένα μακρύ ήρεμο ποτάμι. Μεταξύ ενός μη ελκυστικού παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο και ενός αποκλεισμού από το Champions League από τη Μίλαν, τα «σπιρούνια» βυθίστηκαν και στο Κύπελλο Αγγλίας αποκλείστηκαν από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η σκληρή προπόνηση που έκανε τους παίκτες του να καταρρεύσουν

Ο Αντόνιο Κόντε δεν βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ και η «Daily Mail» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση αποφάσισε να πάρει αυτή την απόφαση. Ενας από αυτούς ήταν οι σκληρές προπονήσεις του Ιταλού τεχνικού σε καθημερινή βάση. Η προπόνηση σε περίπλοκες καιρικές συνθήκες ήταν τόσο σκληρή, σε σημείο που οι ποδοσφαιριστές ήταν έτοιμοι να λιποθυμήσουν. Ενδεικτικό ότι κατά την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι, ο Αντόνιο Κόντε φαινόταν πως στόχευε στο να «εξοντώσει» τους ποδοσφαιριστές του, αφού η κάμερα τους έπιασε να έχουν καταρρεύσει εντός του γηπέδου με κράμπες μετά την προπόνηση, με πολλούς να μην μπορούν να σηκωθούν από το χορτάρι.

Σύγκρουση με τον Ντάνιελ Λίβι

Ένα άλλο σημείο που μπορεί να επιτάχυνε την αποχώρηση του Κόντε, ήταν οι συχνές συγκρούσεις με τον πρόεδρό του Ντάνιελ Λίβι. Η βαριά κριτική του Κόντε προς τους παίκτες και τον σύλλογο σίγουρα βοήθησαν στις σχέσεις με τον Λέβι: «Είμαστε 11 παίκτες. Βλέπω εγωιστές παίκτες. Δεν θέλουν να παίζουν υπό πίεση. Είναι εύκολο έτσι. Η ιστορία της Τότεναμ είναι αυτή εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχει ιδιοκτήτης, αλλά δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτα», ήταν μερικά από τα λόγια του Κόντε στον Τύπο που είχαν εξοργίσει τον Λίβι.

Δεν κράτησε κακία ο Κόντε

Ακόμα κι αν η περιπέτεια τελείωσε άσχημα, ο Ιταλός θέλησε να στείλει ένα τελευταίο μήνυμα στους οπαδούς: «Έχω ιδιαίτερη αγάπη για τους οπαδούς που πάντα με στήριζαν και με εκτιμούσαν και μου ήταν αξέχαστο να τους ακούω να φωνάζουν το όνομά μου. Το ταξίδι μας μαζί τελείωσε, σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον». Για τον αντικαταστάτη του στον πάγκο της Τότεναμ, ακούγεται έντονα το όνομα του Τζούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την Μπάγερν Μονάχου. Στο μεταξύ, τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει ο Κριστιάν Στελίνι.