«Πλήγμα» με Έμερσον στην Τότεναμ

Έμερσον Ρογιάλ

i

©James Williamson - AMA/Getty Images

«Πλήγμα» με Έμερσον στην Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 17:51 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 27.03.2023

Ο δεξιός μπακ της Τότεναμ, Έμερσον Ρογιάλ, τραυματίστηκε στο γόνατο σε παιχνίδι της εθνικής Βραζιλίας και θα μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες.

Νέο πρόβλημα προέκυψε στην Τότεναμ, με τον Έμερσον Ρογιάλ να αποχωρεί τραυματίας από τις υποχρεώσεις της εθνικής Βραζιλίας, όπως επιβεβαιώνει ο ρεπόρτερ της The Sun Football και των «Σπερς», Τομ Μπάρκλεϊ.

Το ρεπορτάζ κοινοποίησε και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο οποίος αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας έχει τραυματιστεί στο γόνατο και θα περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες έξι εβδομάδες και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 παιχνίδια της σεζόν. Το κενό του Έμερσον θα καλύψει πιθανότατα ο Πέδρο Πόρο που αποκτήθηκε ως δανεικός με οψιόν αγοράς τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τότεναμ θα πορευτεί στο φινάλε της χρονιάς χωρίς τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής πλήρωσε τόσο τα κακά αποτελέσματα, όσο και κάποιες αιχμηρές δηλώσεις που έκανε για το σύλλογο και τους ποδοσφαιριστές αφού ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Βλέπω εγωιστές παίκτες μέσα στο γήπεδο και δεν διακρίνω διάθεση για αλληλοβοήθειες. Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαστε ομάδα, δεν παίζουμε με καρδιά. Είμαστε απλώς 11 παίκτες που μπαίνουμε στο γήπεδο. Δεν παίζουν για κάτι σημαντικό. Δεν θέλουν να παίζουν υπό πίεση, με άγχος. Είναι εύκολο έτσι! Αυτή είναι η ιστορία της Τότεναμ εδώ και 20 χρόνια, υπάρχει ο ιδιοκτήτης αλλά δεν έχουν κερδίσει ποτέ κάτι».

Αντικαταστάτες του Κόντε μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι οι Κρίστιαν Στελίνι και Ράιαν Μέισον, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σώσουν ότι σώζεται για τους «Σπερς» τη φετινή σεζόν, δηλαδή την έξοδο στο επόμενο Champions League. Αυτή τη στιγμή η Τότεναμ βρίσκεται στην 4η προνομιούχα θέση με 49 βαθμούς ωστόσο η Νιουκάστλ που ακολουθεί στην πέμπτη θέση είναι στο -2 και έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.