Η Τσέλσι κατηγορεί τον Αμπράμοβιτς για «ζημιές» 136 εκατ. ευρώ

Ρομάν Αμπράμοβιτς

i

© Intime

Η Τσέλσι κατηγορεί τον Αμπράμοβιτς για «ζημιές» 136 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 15:23 - 27.03.2023

Η Τσέλσι κατηγορεί τον πρώην ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς για τις απώλειες που είχε τα προηγούμενα έτη.

Η Τσέλσι επιμένει ότι παραμένει συμμορφωμένη με τους οικονομικούς κανονισμούς, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε καθαρή ζημιά 136 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος, μετά την επιβολή κυρώσεων στον πρώην ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς που οδήγησε σε απώλεια εσόδων.

Οι «μπλε» έπρεπε να λειτουργήσουν με ειδική άδεια που χορηγήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 10 Μαρτίου έως τις 30 Μαΐου πέρυσι. Η εν λόγω άδεια χορηγήθηκε αφότου η κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για τους υποτιθέμενους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Τσέλσι ανέφερε ότι οι συνθήκες, οι οποίες ίσχυαν έως ότου η κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόελι, ολοκλήρωσε την εξαγορά ύψους 4,25 δισεκατομμυρίων ευρώ, είχαν οδηγήσει σε σημαντική απώλεια εσόδων. Ο σύλλογος του Λονδίνου πάντως έχει προειδοποιήσει ότι οι επιπτώσεις των κυρώσεων αναμένεται να γίνουν αισθητές τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη βέβαια, η Τσέλσι ανέφερε ότι ο τζίρος της αυξήθηκε στα 481,3 εκατομμύρια ευρώ από 434,9 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος, παρά τους περιορισμούς, ενώ τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν στα 177,1 εκατομμύρια ευρώ. Ο σύλλογος επιβεβαίωσε μια συνολική καθαρή ζημιά ύψους 121,3 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αποδόθηκε στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για αγώνες και εκτός αγώνα.

Οι «μπλε» είχαν καταγράψει στο παρελθόν απώλειες 153,4 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς για το έτος που έληξε το 2021, αλλά, μαζί με άλλους κορυφαίους συλλόγους, τους δόθηκαν επιδόματα από την Premier League λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στα οικονομικά τους. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021/22, Τσέλσι είχε επενδύσει 118 εκατομμύρια λίρες στην ομάδα συμπεριλαμβανομένων των επαναδιαπραγματεύσεων για τα συμβόλαια των παικτών.