Η DC United λύνει το συμβόλαιο του Φούντα για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης

Ταξιάρχης Φούντας

i

©intime

Η DC United λύνει το συμβόλαιο του Φούντα για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης

Κώστας Τσιακλής 22:38 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:43 - 05.08.2023

Η DC United ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον Ταξιάρχη Φούντα, την ώρα που οι έρευνες για τη ρατσιστική επίθεση συνεχίζονται. Πέρασε με επιτυχία από ανιχνευτή ψεύδους ο Έλληνας επιθετικός.

Ο Ταξιάρχης Φούντας θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την DC United. Όπως αναφέρεται από την Athletic το συμβόλαιο του Έλληνα επιθετικού θα λυθεί κοινή συναινέσει, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται για το αν επιτέθηκε ρατσιστικά σε συμπαίκτη του.

Ο σύλλογος του MLS τον έθεσε εκτός πλάνων εδώ και λίγο καιρό. Αφορμή φαίνεται να στέκεται ένα πολύ σοβαρό γεγονός, αφού σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η «Athletic» υποστήριξε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη του.

Έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε και η διοργανώτρια αρχή της Λίγκας, προκειμένου να διερευνηθεί το τι πραγματικά συνέβη και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Athletic», σε μία από τις πρόσφατες προπονήσεις της DC United, ο Φούντας με τον Ρομπέρτα είχαν έναν διαπληκτισμό και ο πρώτος φαίνεται να του επιτέθηκε με ρατσιστική φρασεολογία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο δεύτερος να κινηθεί εναντίον του και να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα, η ομάδα έθεσε εκτός και τον Ολλανδό συμπαίκτη του 27χρονου, έως ότου διερευνηθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Ένα νέο ρεπορτάζ της Athletic αποκαλύπτει πως η DC United θα λύσει το συμβόλαιο του Έλληνα επιθετικού. Πέραν αυτού η σχετική εφημερίδα αναφέρει πως ήδη έχουν ανακριθεί τόσο ο Φούντας, όσο και ο Ρομπέρτα αλλά και άλλοι που πιθανόν να είδαν το σχετικό περιστατικό. Για την ώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φούντας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Φούντας θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και εξετάστηκε από έναν ανιχνευτή ψεύδους, από τον οποίο βγήκε καθαρός όταν είπε πως δεν επιτέθηκε ρατσιστικά στον αντίπαλο του. Πάντως η συγκεκριμένη εξέταση έχει ακρίβεια από 60 μέχρι 90% και για αυτό δεν λήφθηκε υπ’ όψιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φούντας κατηγορείται για ανάλογο περιστατικό. Την περασμένη σεζόν υπήρξε καταγγελία εναντίον του από ποδοσφαιριστή της Ίντερ Μαϊάμι πως είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση την ώρα αγώνα, με τη διοργανώτρια αρχή να μην τιμωρεί τον Έλληνα επιθετικό λόγω μη επαρκών στοιχείων.