Τετ α τετ με Ντεσάν ο Πογέτ

Πογέτ και Ντεσάν

i

©print screen

Τετ α τετ με Ντεσάν ο Πογέτ

Δημήτρης Χούπης 22:48 - 18.06.2023

Γκουστάβο Πογέτ και Ντιντιέ Ντεσάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το παιχνίδι της Γαλλίας και Ελλάδας βρήκαν την ευκαιρία να τα πούνε αφού γνωρίζονται από την κοινή θητεία τους στην Τσέλσι.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Η Εθνική έρχεται από δύο νίκες απέναντι στο Γιβραλτάρ με 3-0 εκτός έδρας και επί της Ιρλανδίας με 2-1 στην «OPAP Arena». Οι «τρικολόρ» από την άλλη είναι πρώτοι στη βαθμολογία με εννέα βαθμούς αφού έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Ένα περίπου 24ωρο πριν τον αγώνα οι δύο ομάδες έδωσαν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Όπου κατά τη διάρκειά της οι δύο προπονητές είχαν ένα τετ α τετ στο οποίο τα είπαν, αφού γνωρίζονται από την κοινή θητεία τους στην Τσέλσι. Ο Ντιντιέ Ντεσάν μάλιστα στις δηλώσεις του έκανε ειδική αναφορά στον Γκουστάβο Πογέτ, όπου είπε πως έχει δώσει το Λατινοαμερικάνικο DNA στην Εθνική, ενώ τόνισε πως θα χαρεί πολύ που θα τον δει ξανά.

«Πέρασα έναν χρόνο μαζί του, μια καλή χρονιά σε ανθρώπινο επίπεδο, γιατί υπήρχαν πολλοί Γάλλοι και Ισπανόφωνοι. Μιλούσαμε λίγα αγγλικά στην ομάδα της Τσέλσι, μου ταίριαζε γιατί τα αγγλικά μου δεν ήταν στην κορυφή… Τον ξανασυνάντησα από τότε και μπορέσαμε να συζητήσουμε. Για περισσότερο από ένα χρόνο είχα επαφή μαζί του. Λόγω καταγωγής από τη Νότια Αμερική, η επιθετικότητα είναι στο DNA του. Θα είναι χαρά μου να τον ξαναδώ τη Δευτέρα και να τον χαιρετήσω πριν και μετά το ματς», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του. 

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»
EURO

14:43 - 18.06.2023

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»

Για το εξαιρετικό κλίμα στην Εθνική Ελλάδας μίλησε στην κάμερα του Sportal ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, μετά το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Ο ίδιος χαρακτήρισε «οικογένεια» τους συμπαίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στον Πογέτ τονίζοντας πως εκείνος και οι συμπαίκτες του τον αγαπούν πολύ.

Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στην Τσέλσι για έναν χρόνο, τη σεζόν 1999-2000 και όπως ανέφερε ο Ντεσάν, ο Ουρουγουανός τον βοήθησε γιατί αμφότεροι μιλούσαν γαλλικά σε μια ομάδα που μιλούσε αγγλικά. Μαζί μάλιστα κατέκτησαν και ένα FA Cup

Στην προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μάλιστα δεν έλειψαν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι Μπάλντοκ, Πέλκας, Μάνταλος και Κουρμπέλης έκαναν εξατομικευμένο πρόγραμμα αποθεραπείας, με τον πρώτο να έχει κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο από το ματς ενάντια στους Ιρλανδούς και έτσι η συμμετοχή του είναι ακόμη αμφίβολη.