Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:43 - 18.06.2023

Για το εξαιρετικό κλίμα στην Εθνική Ελλάδας μίλησε στην κάμερα του Sportal ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, μετά το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Ο ίδιος χαρακτήρισε «οικογένεια» τους συμπαίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στον Πογέτ τονίζοντας πως εκείνος και οι συμπαίκτες του τον αγαπούν πολύ.

Η Ελλάδα έκανε το δύο στα δύο όσον αφορά τα προκριματικά του Euro 2024, επικρατώντας στην «OPAP Arena» της Ιρλανδίας με σκορ 2-1. Οι παίκτες του Πογέτ πανηγύρισαν την πρώτη τους επίσημη νίκη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και πλέον στοχεύουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους, κόντρα στη Γαλλία.

Για αυτή την προσπάθεια μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα του Sportal ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια. Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γκουστάβο Πογέτ, τονίζοντας πως οι διεθνείς τον αγαπάνε πάρα πολύ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπάλντοκ στην κάμερα του Sportal:

- Τη Δευτέρα δίνετε ένα σκληρό παιχνίδι. Ήταν η σημερινή νίκη ένα μήνυμα για αυτό το ματς;

«Δεν ξέρω αν είναι μήνυμα για το ματς (σ.σ. με τη Γαλλία). Προφανώς και είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη. Όλη μας η συγκέντρωση ήταν στο σημερινό παιχνίδι και από αύριο θα μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, ούτως ώστε να εστιάσουμε σε εκείνη την αναμέτρηση. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, έχουνε μία φανταστική ομάδα και εμείς θα πάμε εκεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν ξες».

- Πρώτο επίσημο παιχνίδι στο γήπεδο, πρώτη νίκη της Ελλάδας. Πως αισθάνεστε για αυτό;

«Ήταν υπέροχο. Υπέροχοι οπαδοί! Θέλαμε να τους προσκαλέσουμε ενθουσιασμό, να προκαλέσουμε ενθουσιασμό στη χώρα. Είναι στο χέρι μας να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο για να έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Το αποψινό ήταν υπέροχο. Λατρεύω να παίζω μπροστά στους φιλάθλους μας».

- Στο τέλος μαζευτήκατε και δώσατε μία ομαδική αγκαλιά. Τι συμβαίνει μέσα στα αποδυτήρια;

«Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου. Αυτός είναι και ο τρόπος για να δείχνουμε τη συλλογικότητα μας. Νίκη, ήττα, ισοπαλία, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα είμαστε πάντα μαζί. Πάντα καλύπτουμε ο ένας τον άλλον. Αυτός ήταν και ο τρόπος να συγχαρούμε ο ένας τον άλλον».

Ο Φούντας στο Sportal: «Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε προπονητή σαν τον Πογέτ στην Εθνική» (vid)
EURO

13:05 - 17.06.2023

Ο Φούντας στο Sportal: «Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε προπονητή σαν τον Πογέτ στην Εθνική» (vid)

Ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε στο Sportal για τον αγώνα της Ελλάδας με την Ιρλανδία, αλλά και για τη συνέχεια των προκριματικών. Τόνισε μάλιστα πως προπονητή σαν τον Πογέτ στην Εθνική έχουμε καιρό να δούμε.

- Τι σας είπε ο Γκουστάβο Πογέτ πριν ξεκινήσουν τα προκριματικά;

«Μας θύμησε απλά ότι είμαστε μία καλή ομάδα και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και έπρεπε να πιστεύουμε και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Πάντα μας θυμίζει ότι είμαστε καλοί παίκτες. Είναι πολύ καλός μαζί μας και εμείς από την μεριά μας τον αγαπάμε πάρα πολύ»