Ο Φούντας στο Sportal: «Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε προπονητή σαν τον Πογέτ στην Εθνική» (vid)

Ταξιάρχης Φούντας

i

©Sportal / printscreen

Ο Φούντας στο Sportal: «Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε προπονητή σαν τον Πογέτ στην Εθνική» (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:05 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 17.06.2023

Ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε στο Sportal για τον αγώνα της Ελλάδας με την Ιρλανδία, αλλά και για τη συνέχεια των προκριματικών. Τόνισε μάλιστα πως προπονητή σαν τον Πογέτ στην Εθνική έχουμε καιρό να δούμε.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-1 στην «OPAP Arena» για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ ο Κόλινς ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ο Γιώργος Μασούρας στο 49' με όμορφο πλασέ. Πλέον η Εθνική είναι μόνη δεύτερη στη βαθμολογία με έξι βαθμούς, όντας πίσω μόνο από τη Γαλλία που έχει εννέα πόντους. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε στην κάμερα του Sportal και ανέφερε πως η νίκη ήταν το πιο σημαντικό στον αγώνα και πλέον κοιτάνε το παιχνίδι με τη Γαλλία στο Παρίσι που πάνε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμη εκθείασε τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γκουστάβο Πογέτ, λέγοντας πως τεχνικός σαν αυτόν στην Εθνική χρόνια έχουμε να δούμε. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Το συναίσθημα για τη νίκη: «Το λέγαμε εξ αρχής αυτός ο αγώνας ήταν ο πιο σημαντικός. Καταφέραμε να κερδίσουμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς που είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Συνεχίζουμε, πάμε στη Γαλλία για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

Για το αν αυτή η νίκη ήταν ένα μήνυμα προς τη Γαλλία: «Εμείς δεν παίξαμε καλά για να μας δει η Γαλλία, αλλά για το σημερινό ματς. Τώρα κοιτάμε το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Γαλλία, πρέπει να πάμε συγκεντρωμένα, όπως σήμερα, από το πρώτο λεπτό και συνεχίσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα». 

Για το προαίσθημά του αν θα προκριθεί η Ελλάδα στο Euro: «Αυτός είναι ο στόχος είτε το έχουμε προαίσθημα είτε όχι. Από τη στιγμή λοιπόν που έχουμε βάλει σκοπό να περάσουμε, τότε θα περάσουμε».

Για το πως ο Γκουστάβο Πογέτ τους βοηθάει ψυχολογικά: «Η ψυχολογία είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε αγώνα και προπόνηση μας δίνει μεγάλη ώθηση. Πολλά χρόνια έχουμε να δούμε τέτοιο προπονητή στην Εθνική. Είναι πάνω από όλα πολύ καλός άνθρωπος και μετά προπονητής. Καταλαβαίνει τον ποδοσφαιριστή και μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση».