Η Ιρλανδία σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στην Ελλάδα
i

©Intime

Η Ιρλανδία σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στην Ελλάδα

Κώστας Τσιακλής 09:32 - 17.06.2023

Η Ιρλανδία μπορεί να ηττήθηκε από την Εθνική Ελλάδας, ωστόσο κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για πρώτη φορά απέναντι της.

Η Ιρλανδία ηττήθηκε με 2-1 από την Εθνική Ελλάδας στην «OPAP Arena» και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στο Euro του 2024. Πάντως οι Βρετανοί κατάφεραν να κάνουν κάτι που δεν είχαν κάνει στο παρελθόν απέναντι στη «γαλανόλευκη» δηλαδή να σκοράρουν.

Με τη νίκη της η Ελλάδα έκανε το 2/2 και συνεχίζει να ελπίζει πως μπορεί να αφήσει της είτε την Ολλανδία είτε τη Γαλλία και να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024. Από την πλευρά τους οι Ιρλανδοί δέχτηκαν ίσως το αποτελειωτικό χτύπημα στην προσπάθεια τους αφού παρέμειναν χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Αυτή τη φορά κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι στην Ελλάδα και να σπάσουν αυτή την κακοδαιμονία που τους διακατείχε στους προηγούμενους αγώνες. Στο παρελθόν Ελλάδα και Ιρλανδία τα είπαν τρεις φορές σε φιλικά ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει.

Η πρώτη φορά που τα είπαν οι δύο ομάδες ήταν τον Απρίλιο του 2000, με την Ελλάδα να φεύγει με το διπλό από το Δουβλίνο με γκολ του Βασίλη Λάκη στο 17’ της αναμέτρησης. Δύο χρόνια αργότερα οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν ξανά (αυτή τη φορά στη Λεωφόρο) και έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

H τελευταία φορά που αναμετρήθηκε η Εθνική μας με την Ιρλανδία ήταν τον Νοέμβριο του 2012 και η κατάληξη ήταν ακριβώς η ίδια όπως στην αναμέτρηση του 2000. Δηλαδή, η Ελλάδα επικράτησε με 1-0 στο Δουβλίνο, με σκόρερ αυτή τη φορά το Χοσέ Χολέμπας στο 29’.

Η πρώτη επίσημη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν η χθεσινή και συνοδεύτηκε και με το παρθενικό γκολ των Ιρλανδών. Σκόρερ για τους Βρετανούς ήταν ο Νέιθαν Κόλινς που στο 27’ ισοφάρισε το γκολ του Τάσου Μπακασέτα για το 1-1. Τελικά αυτό το τέρμα δεν ήταν αρκετό αφού ο Γιώργος Μασούρας σκόραρε στο 49’ και έδωσε στην Ελλάδα μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις.