Μαυροπάνος: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Εμπαπέ και τον Ζιρού»

Μαυροπάνος

i

©intime

Μαυροπάνος: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Εμπαπέ και τον Ζιρού»

Κώστας Τσιακλής 08:48 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 17.06.2023

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος μίλησε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γαλλία και ανέφερε πως οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Ολιβιέ Ζιρού.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας στην «OPAP Arena» και έκανε το 2/2 στα προκριματικά για το Euro του 2024. Πλέον η «γαλανόλευκη» θα ταξιδέψει στη Γαλλία και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Ολιβιέ Ζιρού.

Η Ελλάδα λοιπόν θα ταξιδέψει στη Γαλλία με στόχο το βαθμολογικό κέρδος προκειμένου να βάλει γερές βάσεις για πρόκριση στο Euro του 2024. Εκεί θα συναντήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του ωστόσο αυτό φαίνεται να μην τρομάζει τους Έλληνες διεθνείς αφού ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος δήλωσε πως μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.

Αρχικά ο Μαυροπάνος μίλησε για την αναμέτρηση με την Ιρλανδία αλλά και για τη σχέση που έχει χτίσει με τον παρτενέρ του στην άμυνα, Παντελή Χατζηδιάκο. Συγκεκριμένα ο στόπερ της Στουτγκάρδης ανέφερε τα εξής: «Με τον Παντελή (σ.σ. Χατζηδιάκο), έχουμε δεθεί πολύ καλά. Μας βοηθούν και οι υπόλοιποι παίκτες, αμυντικά τα πήγαμε πολύ καλά. Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι, δεν νομίζω ότι είχαμε κάτι επικίνδυνο από την Ιρλανδία. Μας πόνεσε το γκολ γιατί ήρθε από στημένη φάση»

Σίγουρα αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί θέλαμε να πάμε στη Γαλλία με αυτοπεποίθηση και να έχουμε ένα αβαντάζ έξι πόντων. Είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση, μας έδωσε δύναμη ο κόσμος για τη νίκη».

Για το ματς με τη Γαλλία ο Μαυροπάνος είπε: «Είναι ομαδική η δουλειά, αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας μπορούμε να κόψουμε τον Μπαπέ. Αμα είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλέψουμε στο γήπεδο αμυντικά όπως πρέπει να δουλέψουμε πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τον Μπαπέ και τον Ζιρού».

Με το τέλος της τρίτης αγωνιστικής η Γαλλία βρίσκεται στη κορυφή του δευτέρου ομίλου με 9 βαθμούς, με την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Ολλανδία βρίσκεται στους τρεις βαθμούς ενώ Ιρλανδία και Γιβραλτάρ παραμένουν χωρίς βαθμό στην προκριματική αυτή διαδικασία.