Ο τρομερός Εμπαπέ ισοφάρισε σε γκολ τον Χάαλαντ κι «απειλεί» Ελλάδα (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ & Κιλιάν Εμπαπέ

Ο τρομερός Εμπαπέ ισοφάρισε σε γκολ τον Χάαλαντ κι «απειλεί» Ελλάδα (vid)

Κώστας Τόπας 11:40 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 17.06.2023

Ο εκ των σκόρερ της εθνικής Γαλλίας κόντρα στο Γιβραλτάρ, Κιλιάν Εμπαπέ συνέβαλε στην επιτυχία των «τρικολόρ» και παράλληλα να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Έρλινγκ Χάαλαντ στον αριθμό των γκολ που σημειώθηκαν αυτή τη σεζόν.

Μια μονομαχία από απόσταση, μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά την περίφημη κόντρα ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι, έχουν ήδη αρχίσει να αναλαμβάνουν τα ηνία οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ . Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 με τη Γαλλόα, είδε πριν από μερικές εβδομάδες τον Νορβηγό αστέρα να του απαντά με ένα Champions League που κέρδισε με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Απόδειξη ότι η μάχη μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών είναι πολύ σκληρή. Αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι οι δύο παίκτες έχουν αυτό το πρωί του Σαββάτου ισάριθμα γκολ τη φετινή σεζόν, με τον ίδιο αριθμό αγώνων. Χάρη στο γκολ από το σημείο του πέναλτι που πέτυχε εναντίον του Γιβραλτάρ (3-0), ο Εμπαπέ ισοφάρισε τον αριθμό των τερμάτων του Χάαλαντ το 2022-2023. Εως τώρα οι δυο τους έχουν βρει 53 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε 55 αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτό όμως που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά είναι το γεγονός ότι ο νεαρός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μετράει ένα σερί 22 γκολ στα τελευταία 20 ματς με τους «τρικολόρ» και μοιάζει ασταμάτητος. Παρά τον μικρότερο αριθμό γκολ των συλλόγων σε σύγκριση με τον Χάαλαντ (52), ο Μπαπέ (41) μπόρεσε να πετύχει 12 γκολ από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα για λογαριασμό των «τρικολόρ», ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χάαλαντ vs Σκωτία και Εμπαπέ vs Ελλάδα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ όμως θα έχει την ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα αυτό το Σάββατο (17/06) κόντρα στην Σκωτία. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Μάντσεστερ Σιτι θα αντιμετωπίσει τους Σκωτσέζους στα προκριματικά του Euro 2024 και θα επιδιώξει να χριστεί σκόρερ. Οπως το έκανε άλλωστε με επιτυχία καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν με τους Πολίτες. Στη συνέχεια θα έχει έναν τελευταίο αγώνα με την Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης (20/06). Για τον Εμπαπέ η σεζόν θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας (19/06), με τους «τρικολόρ» να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.