Ντεσάν για την Εθνική: «Δεν θέλω να προσβάλλω το Γιβραλτάρ, αλλά η Ελλάδα έχει παραπάνω επιθετικές αλλαγές»

Ντιντιέ Ντεσάν

i

©Intime

Ντεσάν για την Εθνική: «Δεν θέλω να προσβάλλω το Γιβραλτάρ, αλλά η Ελλάδα έχει παραπάνω επιθετικές αλλαγές»

Δημήτρης Χούπης 10:31 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 17.06.2023

Ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε για την Εθνική Ελλάδος και σχολίασε πως έχει αρκετές επιθετικές επιλογές, αλλά και ότι έχει την ικανότητα να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Η Γαλλία είχε εύκολο βράδυ απέναντι στο Γιβραλτάρ, κερδίζοντας 3-0 για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Με αυτή τη νίκη παραμένει πρώτη στον όμιλο έχοντας κάνει το απόλυτο 3/3 με εννέα βαθμούς. Ζιρού, Εμπαπέ και ένα αυτογκόλ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάν, έκανε αναφορά στην Εθνική Ελλάδος, με την οποία θα αγωνιστεί τη Δευτέρα (19/6) στο Παρίσι. Πιο αναλυτικά σχολίασε πως σε σχέση με το Γιβραλτάρ η Ελλάδα έχει παραπάνω επιθετικές λύσεις. 

Τόνισε δε πως η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έχει την ικανότητα να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. «Χωρίς να προσβάλω το Γιβραλτάρ, η Ελλάδα έχει περισσότερες επιθετικές επιλογές. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στον επιθετικό τομέα. Διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα στο να βγάζει την μπάλα και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Μία νίκη την Δευτέρα, θα μας φέρει λίγο πιο κοντά στον στόχο μας», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα. 

Την ίδια ώρα ο 54χρονος μίλησε και για τον αγωνιστικό χώρο του Stade de France, λέγοντας πως μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση. 

«Προφανώς το Σταντ ντε Φρανς είναι απασχολημένο το Σάββατο... Προσεύχομαι για το γήπεδο. Έχουμε υποχρεώσεις. Υπήρχε μια περίοδος που έπρεπε ήδη να φροντίσουν το γήπεδο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Βασίζομαι στο κηπουρούς Τους μίλησα στην τελευταία συνάντηση, θα βάλουν τα δυνατά τους, αλλά υπάρχουν μόνο 48 ώρες», ανέφερε.

«Πρέπει να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα»

Ο μεσοεπιθετικός της Γαλλίας, Κίνγκσλεϊ Κομάν επίσης μίλησε για τον αγώνα με την Εθνική, λέγοντας πως η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς θα τους δώσει μεγάλο προβάδισμα. Σε περίπτωση λοιπόν που οι «τρικολόρ» επικρατήσουν θα πάνε στους 12 βαθμούς και θα είναι στο +6 απ' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα,, αλλά και στο +9 από την Ολλανδία, η οποία έχει δύο ματς λιγότερα.