Ντεσάν: «Επιθετική ομάδα η Ελλάδα, έχει το DNA της Νότιας Αμερικής ο Πογέτ»

Ντεσάν: «Επιθετική ομάδα η Ελλάδα, έχει το DNA της Νότιας Αμερικής ο Πογέτ»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:27 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 18.06.2023

Ο τεχνικός της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν κι ο άσος των «τρικολόρ» Αντουάν Γκριεζμάν μίλησαν με κολακευττικά λόγια για την Εθνική Ελλάδας.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό (21.45) ματς με την Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε τόσο στη «γαλανόλευκη», όσο και στον ομοσπονδιακό προπονητή Γκουστάβο Πογέτ, με κολακευτικά λόγια. Τους παίκτες της Γαλλίας, παράλληλα, εκπροσώπησε ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης Αντουάν Γκριεζμάν. Αναλυτικά όσα είπε ο Ντεσάν.

Για τον Πογέτ: «Πέρασα έναν χρόνο μαζί του, μια καλή χρονιά σε ανθρώπινο επίπεδο, γιατί υπήρχαν πολλοί Γάλλοι και Ισπανόφωνοι. Μιλούσαμε λίγα αγγλικά στην ομάδα της Τσέλσι, μου ταίριαζε γιατί τα αγγλικά μου δεν ήταν στην κορυφή… Τον ξανασυνάντησα από τότε και μπορέσαμε να συζητήσουμε. Για περισσότερο από ένα χρόνο είχα επαφή μαζί του. Λόγω καταγωγής από τη Νότια Αμερική, η επιθετικότητα είναι στο DNA του. Θα είναι χαρά μου να τον ξαναδώ τη Δευτέρα και να τον χαιρετήσω πριν και μετά το ματς».

Για την κατάσταση της Γαλλίας και την πρωτιά εναντίον της Ελλάδας: «Δεν θέλω να μας βλέπουν ως φαβορί, αυτό δεν θα μας εγγυηθεί ένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει να είναι ένα κορυφαίο παιχνίδι, δεν ανησυχώ, αλλά δεν πρόκειται να παραβλέψω τίποτα. Θα είμαστε σπίτι μας, με το γήπεδο γεμάτο, η νίκη θα είναι σημαντική για να προκριθούμε στο Euro κι αναπόφευκτα θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο προς τον στόχο μας».

Για την Ελλάδα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ό,τι μπορεί να κάνει ο Πογέτ, όσον αφορά την επιθετικότητα. Έχουν πολλές επιθετικές αρετές, με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Κάνουν καλά πράγματα, με παίκτες που τους αρέσει να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους, συνδυασμούς στα πλάγια. Όταν δεν έχουν την μπάλα, υπάρχει η επιθετικότητα που χρειάζεται. Το ήξερα από την παρακολούθηση του αγώνα τους με την Ιρλανδία. Έχουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο αύριο απέναντί μας».

Για την 11άδα κόντρα στην Ελλάδα: «Και οι 23 είναι διαθέσιμοι, δεν πρόκειται να κάνω rotation, δεν έχω όλα τα στοιχεία ακόμα, αλλά έχω στο μυαλό μου την ομάδα που θα ήθελα να δω».

Για τον Κολό Μουανί: «Η Φρανκφούρτη είναι μεγάλος σύλλογος, έχω δεχτεί κριτική... Ο Ραντάλ βελτιώνεται συνεχώς, καταλαβαίνω ότι έχει μεγάλη ζήτηση για την επόμενη σεζόν. Θα μετακομίσει; Θα δούμε. Υπάρχουν πολλοί επιθετικοί παίκτες για τη θέση του νούμερου 9 όπως ο Ενκουνκού, ή ο Τουράμ. Είναι διαφορετικό προφίλ από τον Ζιρού που είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός. Αυτό είναι καλό να έχεις διαφορετικά προφίλ».

 Για τον συναγωνισμό Ντεμπελέ-Κομάν: «Είναι παίκτες που έχουν το ίδιο προφίλ ακόμα κι αν ο Ντεμπελέ έχει λίγο περισσότερη ικανότητα σε τρεξίματα. Η αναλογία ασίστ προς γκολ μπορεί πάντα να βελτιωθεί. Ο Κομάν έχει την ικανότητα να παίζει και στις δύο πλευρές. Είναι προνόμιο να έχεις αυτούς τους δύο παίκτες».

 Για τον Γκριεζμάν: «Πάντα είχε πολύ καλή επιρροή στην ομάδα της Γαλλίας. Κατά καιρούς, ήταν μια ανάσα γι’ αυτόν. Ήταν συχνά καθοριστικός. Είναι σε μια πολύ σημαντική σειρά συνεχόμενων αγώνων. Ότι είναι πιο ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή, ναι καθώς διασκέδασε πολύ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Δέχθηκε κάποια κριτική, ίσως υπερβολική, όλοι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε λιγότερο καλά. Το περιβάλλον της Ατλέτικο Μαδρίτης του ταιριάζει. Δεδομένων των νέων διοργανώσεων, οι ημερομηνίες των αγώνων είναι πολλές. Η περίοδος των διακοπών είναι σημαντική για τους παίκτες σωματικά και ψυχικά. Πρέπει να τους προστατεύσουμε. Δεν πρέπει να παραμελούνται οι χρόνοι αποθεραπείας». 

Για τον Εμπαπέ: «Είναι ένας καπετάνιος που αναλαμβάνει πλήρως τον ρόλο του. Ο Κιλιάν έχει την αναγνώριση όλων, δεν παίζει υπερβολικά. Δεν είναι βάρος στους ώμους του, συμβαίνει φυσικά». 

Ο Γκριεζμάν 

Ο Αντουάν Γκριεζμάν μίλησε αρχικά για τα στατιστικά του στην εθνική: «Από τη μια πλευρά, θα έλεγα γκολ για τον γιο μουμ γιατί του αρέσει ο μπαμπάς του να σκοράρει. Ως παίκτης και συμπαίκτης, προτιμώ τις ασίστ που είναι λίγο πιο περίπλοκες». 

Για το MLS και τον Μέσι: «MLS, για το πρωτάθλημα, είναι υπέροχο να έχεις την εικόνα και το ταλέντο του Λίο. Είναι ακόμα ένα όνειρο για μένα, αλλά όχι τώρα. Θέλω να πάω εκεί με τις καλύτερες συνθήκες για να κερδίσω εκεί, αυτός είναι ακόμα ένας στόχος». 

Για την Ελλάδα: «Θα είναι ένα περίπλοκο ματς, με μια επιθετική ομάδα. Θα είναι καλό να νικήσουμε και να τους αφήσουμε κι άλλο πίσω στη βαθμολογία. Περιμένουμε ένα περίπλοκο ματς. Πολλοί Γάλλοι θα έρθουν στο γήπεδο, οπότε θα ήταν ωραίο να τους κάνουμε χαρούμενους».

 Για το 61ο παιχνίδι του στη σεζόν: «Λατρεύω το ποδόσφαιρο, μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο. Στο τέλος της σεζόν, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συνέλθω».

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»
EURO

14:43 - 18.06.2023

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»

Για το εξαιρετικό κλίμα στην Εθνική Ελλάδας μίλησε στην κάμερα του Sportal ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, μετά το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Ο ίδιος χαρακτήρισε «οικογένεια» τους συμπαίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στον Πογέτ τονίζοντας πως εκείνος και οι συμπαίκτες του τον αγαπούν πολύ.

 Για τον ρόλο του: «Εξαρτάται από τον αντίπαλο, τις ανάγκες της ομάδας και των συμπαικτών μου. Αν είναι ένα μπλοκ που του αρέσει να πιέζει, προσπαθώ να βοηθήσω τους χαφ να βγάλουν την μπάλα και να δίνουν τους επιθετικούς μου. Μου αρέσει να δίνω ό,τι χρειάζεται για την ομάδα στο γήπεδο. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή». 

Για το μέλλον στην Εθνική Γαλλίας: «Μου αρέσει πάρα πολύ η εθνική. Πρέπει να είσαι κι εσύ στο επίπεδο. Μπορείς να θέλεις να είσαι εκεί χωρίς να έχεις το επίπεδο. Αν έχω τη φυσική κατάσταση θα ήθελα να πάω όσο το δυνατόν πιο μακριά με την εθνική».

 Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024: «Είναι αλήθεια ότι θα ήταν ένα όνειρο για μένα. Αλλά υπάρχει ο προπονητής και το αν θα με αφήσει ο σύλλογος. Θ’ ασκήσω πίεση για να είμαι, είναι ένα όνειρο να εκπροσωπήσω τη Γαλλία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τους βλέπουν όλοι στην τηλεόραση, αλλά όλοι τους κάνουν επίσης διακοπές με οικογένεια ή φίλους. Θέλω και θα ήταν όνειρο να μπορέσω να το ζήσω από μέσα».