Μετά την Κόστα Ρίκα ξανά αποκλεισμός στη «ρώσικη ρουλέτα» - Η τραγική σύμπτωση με το τέταρτο πέναλτι... (vid)

Μετά την Κόστα Ρίκα ξανά αποκλεισμός στη «ρώσικη ρουλέτα» - Η τραγική σύμπτωση με το τέταρτο πέναλτι... (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:55 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:58 - 26.03.2024

Η Ελλάδα στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση αποκλείστηκε στα πέναλτι και δέκα χρόνια αργότερα πληγώθηκε ξανά στη «ρώσικη ρουλέτα».

Τα πέναλτι είναι όντως ρώσικη ρουλέτα.

Σ' αυτά και ο πιο αδύναμος αντίπαλος, μπορεί ν' αποκλείσει τον πιο δυνατό. Η Ελλάδα βιώνει έναν πικρό αποκλεισμό και δεν θα είναι έπειτα από δέκα χρόνια σε μία μεγάλη διοργάνωση, στο Euro 2024 της Γερμανίας.

Η Γεωργία επικράτησε 4-2 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και θα παίξει στον έκτο όμιλο παρέα με Τουρκία, Τσεχία, Πορτογαλία.

Την τελευταία φορά που η Ελλάδα βρέθηκε σε μεγάλη διοργάνωση, βίωσε πάλι έναν οδυνηρό αποκλεισμό στα πέναλτι. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία αντιμετώπισε την Κόστα Ρίκα για τη φάση των «16». Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε με τον Παπασταθόπουλο κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες στην παράταση.

Ο αγώνας έληξε 1-1 και στη ρώσικη ρουλέτα η Ελλάδα αποκλείστηκε με 5-3. Ο αντίπαλος τότε εκτελούσε πρώτος, όπως και η Γεωργία. Τότε χάθηκε το τέταρτο πέναλτι με τον Γκέκα. Το απέκρουσε (αντικανονικά, αφού βγήκε ένα μέτρο από τη γραμμή ο Νάβας) και η Κόστα Ρίκα βρέθηκε στα προημιτελικά με 5-3. Έβαλε όλα τα πέναλτι και πήρε την πρόκριση.

Με τη Γεωργία η Ελλάδα έχασε δύο πέναλτι. Το πρώτο και το τέταρτο. Ο Μπακασέτας που ευστόχησε με το Καζακστάν κι άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση στον τελικό, ήταν μοιραίος. Με το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Μικαουτάτζε, ωστόσο, η διαδικασία πήγε στην ισοπαλία, μέχρι που αστόχησε ο Γιακουμάκης στο τέταρτο χτύπημα κι έτσι η Ελλάδα δεν θα είναι παρούσα στο Euro της Γερμανίας.

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.