Πογέτ: «Σε πέντε μέρες θα μιλήσουμε για το μέλλον μου, δεν ήταν γραφτό να προκριθούμε»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Σε πέντε μέρες θα μιλήσουμε για το μέλλον μου, δεν ήταν γραφτό να προκριθούμε»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:25 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:37 - 26.03.2024

Απογοητευμένος για τον «πικρό» αποκλεισμό της Ελλάδας ήταν ο Γκουστάβο Πογέτ, μιλώντας μετά το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία.

Το πιο άδοξο φινάλε είχε η προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στο Euro 2024. Η Ελλάδα ηττήθηκε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι από τη Γεωργία και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για αυτό τον αποκλεισμό. Παράλληλα, ο ίδιος στάθηκε και στο συμβόλαιό του, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ:

Για τα συναισθήματα: «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, οι παίκτες είναι καθηλωμένοι μετά τον αποκλεισμό. Δεν είχαμε τύχη τα τελευταία δύο χρόνια, ούτε καν στην κλήρωση. Οι παίκτες μου έκαναν τα πάντα, ότι μπορούσαν. Σε δύο ματς δεν δεχθήκαμε γκολ και με κάποιο τρόπο μείναμε εκτός Euro. Oι ποδοσφαιριστές έκαναν ότι ζητήσαμε. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά ματς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους παίκτες. Οι τέσσερεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές».

Για την επόμενη μέρα: «Για μένα ήταν προνόμιο που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα αλλά δεν θέλω να πω τίποτα για το μέλλον».

Για το δικό του μέλλον: «Πέντε μέρες ακόμα! Δεν είναι στιγμή τώρα να το συζητήσουμε, είναι στιγμή να αναλύσουμε τι συνέβη απόψε».

Για το αν είναι η πιο δύσκολη στιγμή της παρουσίας του: «Είναι δύσκολο γιατί υπάρχει θλίψη. Όταν κάνεις μία τέτοια προσπάθεια, μετά είναι μία δύσκολη στιγμή»

Για τις αλλαγές του: «Ως προπονητής μου αρέσει να επηρεάζω το ματς. Είχαμε τέσσερεις αναγκαστικές αλλαγές, είδαμε τρεις κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες έκαναν τα πάντα αλλά μερικές φορές οι αλλαγές δεν πιάνουν. Μάλλον δεν ήταν γραφτό (σ.σ. να περάσουμε)».

Για το πως γεγονός πως μίλησε με τον Μπακασέτα μετά το χαμένο πέναλτι: «Ήμουν έτσι μετά γιατί εκείνος μας έφερε εδώ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είναι ο Τάσος μέσα αυτή τη στιγμή. Προσπάθησα να τον παρηγορήσω. Ο προπονητής έχει την ευθύνη».

Για το συμβόλαιό του: «Ήταν ένα προνόμιο η παρουσία μου εδώ. Το πως με αντιμετώπιζαν στον δρόμο, το πόσο με στήριξαν εντός της ομάδας. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να δούμε την επόμενη ημέρα».