Η πορεία των οπαδών της Γεωργίας προς το γήπεδο εν όψει του «τελικού» με την Ελλάδα (vid)

Η πορεία των οπαδών της Γεωργίας προς το γήπεδο εν όψει του «τελικού» με την Ελλάδα (vid)

Στέλιος Βαρδάκης 17:55 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 26.03.2024

Η πορεία των οπαδών της Γεωργίας ξεκίνησε στις 16:00 προς την «Boris Paichadze Arena» για τον τελικό των playoffs του Nations League με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία (26.03 19:00, NOVASPORTS PRIME/ ALPHA) στην Τιφλίδα για τον τελικό των playoffs του Nations League. Ματς δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες που διεκδικούν ένα εισιτήριο για το Euro 2024 που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Εθνική μας ομάδα απέκλεισε στα ημιτελικά, με εντυπωσιακό τρόπο το Καζακστάν που το κέρδισε με 5-0 στην OPAP Arena πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, η Γεωργία απέκλεισε το Λουξεμβούργο με σχετική ευκολία (2-0) και πάλι σε εντός έδρας ματς.

Η πορεία των οπαδών της Γεωργίας ξεκίνησε στις 16:00 προς το «Boris Paichadze Arena», φωνάζοντας μάλιστα και συνθήματα για την εθνική τους ομάδα.

Το «Boris Paichadze Arena» πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στη χώρα καθώς μπορεί να φιλοξενήσει 24.202 θεατές, ενώ είναι και η έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας.

Τα εγκαίνια του σταδίου έγιναν το 1976 και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου σε ένα ματς της Ντιναμό Τιφλίδας κόντρα στην Κάρντιφ της Ουαλίας, στο οποίο η Γεωργιανοί κέρδισαν με 3-0. Η ονομασία του γηπέδου τότε ήταν «Vladimir Ilyich Lenin Dinamo Stadium» καθώς τότε η Γεωργία ανήκε ακόμη στην Σοβιετική Ένωση.

Το στάδιο ανακαινίστηκε το 2006 και έγινε γήπεδο 4ης κατηγορίας της UEFA, όπου πήρε και τη σημερινή του μορφή. Το 2015 το συγκεκριμένο στάδιο φιλοξένησε τον τελικό του UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν οι μεγάλοι νικητές με σκορ 5-4 σε ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο πήγε στην παράταση (4-4 η κανονική διάρκεια).

Δείτε σχετικό βίντεο από τους φίλους της Γεωργίας: