Επος! Γεωργιανοί με ελληνικές ρίζες έστειλαν e-mail στην ΕΠΟ ζητώντας δωρεάν προσκλήσεις λόγω της καταγωγής τους

Οι φίλαθλοι της Ελλάδας

i

© Intime

Επος! Γεωργιανοί με ελληνικές ρίζες έστειλαν e-mail στην ΕΠΟ ζητώντας δωρεάν προσκλήσεις λόγω της καταγωγής τους

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:35 - 26.03.2024

Δωρεάν είσοδο θέλησαν να εξασφαλίσουν κάποιοι Γεωργιανοί, στο ματς της Ελλάδας, επικαλούμενοι την καταγωγή τους σε e-mail που έστειλαν στην ΕΠΟ.

Το απόγευμα της Τρίτης είναι αρκετά κρίσιμο για την Ελλάδα, η οποία ψάχνει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024. Προκειμένου να το κάνει αυτό θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Γεωργίας, την οποία και αντιμετωπίζει στην Τιφλίδα (26/3, 19:00).

Η κερκίδα θα είναι γεμάτη από φιλάθλους της γηπεδούχους - που ζουν και αναπνέουν για το εν λόγω ματς - ενώ το γήπεδο θα φιλοξενήσει και περίπου 500 Έλληνες. Βέβαια, αυτοί θα μπορούσαν να είναι παραπάνω, εντούτοις τελικά η παρουσία της δεν κατέστη εφικτή.

Τι ακριβώς συνέβη; Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «Sportall», μία μερίδα Γεωργιανών απέστειλε e-mail στην ΕΠΟ, ζητώντας δωρεάν προσκλήσεις για τον αγώνα. Ο λόγος που θέλησαν δωρεάν πρόσκληση; Σύμφωνα με το Μέσο, εκείνοι επικαλέστηκαν πως έχουν ελληνικές ρίζες και για αυτό αιτήθηκαν να βρεθούν στις κερκίδες ως επίτιμοι καλεσμένοι.

Εντούτοις, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται πως αρνήθηκε το αίτημά του, όπως έγραψε η ιστοσελίδα στο δημοσίευμά της. Για την ιστορία, τα εισιτήρια που δικαιούνταν η Ελλάδα ήταν περίπου 2000, εντούτοις το μικρό χρονικό περιθώριο που μεσολάβησε μετά το Καζακστάν έκανε δύσκολη την πώλησή τους.

Αυτό είναι το γήπεδο στο οποίο η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία (26.03 19:00) στην Τιφλίδα για τον τελικό των playoffs του Nations League. Ματς δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες που διεκδικούν ένα εισιτήριο για το Euro 2024 που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Εθνική μας ομάδα απέκλεισε στα ημιτελικά, με εντυπωσιακό τρόπο, το Καζακστάν του οποίο επικράτησε με 5-0 στην «OPAP Arena», πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, η Γεωργία απέκλεισε το Λουξεμβούργο με σχετική ευκολία (2-0) και πάλι σε εντός έδρας ματς.

Οι δύο χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο καυτό «Boris Paichadze Arena». Πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στη χώρα, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει 24.202 θεατές.

Τα εγκαίνια του σταδίου έγιναν το 1976 και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου σε ένα ματς της Ντιναμό Τιφλίδας κόντρα στην Κάρντιφ της Ουαλίας, στο οποίο η Γεωργιανοί κέρδισαν με 3-0. Η ονομασία του γηπέδου τότε ήταν «Vladimir Ilyich Lenin Dinamo Stadium» καθώς τότε η Γεωργία ανήκε ακόμη στην Σοβιετική Ένωση.

Το 1995, λίγα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Γεωργίας και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το γήπεδο μετονομάστηκε σε «Boris Paitchadze National Stadium», προς τιμήν του παλαίμαχου διεθνή ομώνυμου ποδοσφαιριστή. Αυτή την ονομασία κράτησε έως και το 2011 και από τότε έως σήμερα είναι γνωστό ως «Boris Paichadze Arena».

Πόσο έχει αλλάξει η Εθνική Ελλάδας από το τελευταίο ματς κόντρα στη Γεωργία;
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:45 - 26.03.2024

Πόσο έχει αλλάξει η Εθνική Ελλάδας από το τελευταίο ματς κόντρα στη Γεωργία;

Λίγες ώρες έχουν μείνει για τον μεγάλο τελικό της Εθνικής Ελλάδας στην Τιφλίδα με τη Γεωργία και το Sportal σας παρουσιάζει πόσο έχει αλλάξει η «γαλανόλευκη» από την τελευταία αναμέτρηση της κόντρα στους Γεωργιανούς.

Το στάδιο ανακαινίστηκε το 2006 και έγινε γήπεδο 4ης κατηγορίας της UEFA, όπου πήρε και τη σημερινή του μορφή.

Το 2015 το συγκεκριμένο στάδιο φιλοξένησε τον τελικό του UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν οι μεγάλοι νικητές με σκορ 5-4 σε ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο πήγε στην παράταση (4-4 η κανονική διάρκεια).

Έκτακτη εκπομπή για την εθνική μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα με τη Γεωργία