Με Κβαρατσχέλια και Ζιβζιβάτζε στην επίθεση: Ετσι θα αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα η Γεωργία

Κβίτσα Κβαρατσχέλια

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Με Κβαρατσχέλια και Ζιβζιβάτζε στην επίθεση: Ετσι θα αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα η Γεωργία

Κώστας Τόπας 09:10 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 26.03.2024

Με τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά την τιμωρία του, αναμένεται να παραταχθεί απόψε η Γεωργία κόντρα στην Ελλάδα (26/03, 19:00).

Το απόγευμα της Τρίτης (26/3) η Ελλάδα θα δώσει ίσως τον πιο σημαντικό αγώνα των τελευταίων δέκα ετών, αφού θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία στην Τιφλίδα για ένα εισιτήριο στα τελικά του Euro 2024. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ στον ημιτελικό των playoffs του Nations League, επικράτησαν με άνεση με 5-0 του Καζακστάν και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από τα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ γνωρίζει ότι η Εθνική Ελλάδας δεν έχει χάσει ποτέ από τη Γεωργία, αλλά στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι σημασία έχει να κάνουν οι παίκτες ένα τέτοιο τακτικά παιχνίδι. Επανέλαβε ότι υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για να διεκδικήσει η Ελλάδα την πρόκριση στο Euro και ξεκαθάρισε ότι δεν του αρέσουν τα πέναλτι. Στόχος είναι η νίκη στα 90' ή 120'.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γεωργίας, Γουίλι Σανιόλ, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι το να ονειρεύεται κανείς δεν είναι αρκετό, ενώ τόνισε τη δυσκολία του παιχνιδιού.

Ο 47χρονος Γάλλος τεχνικός θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος εξέτισε την ποινή του για και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της Γεωργίας, στη θέση του Μπουντού Ζιβζιβάτζε. Σύμφωνα με τους Γεωργιανούς, ο Γουίλι Σανιόλ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 με τον Μαμαρντασβίλι κάτω από τα γκολπόστ και τους Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι στην αμυντική τριάδα.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Σενγκέλια και ο Κακαμπάτζε θα πάρουν θέση στις πτέρυγες και οι Κιτεϊσβίλι, Κοχορασβίλι να είναι στις δύο θέσεις στα χαφ.

Ο Τσακβετάτζε θα είναι στο ρόλο του «δεκαριού» με τους Ζιβζιβάτζε και Κβαρατσχέλια να αποτελούν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ζιβζιβάτζε μάλιστα ήταν εκείνος ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ κόντρα στο Λουξεμβούργο κι έστειλε την Γεωργία στον τελικό.

Πιθανή ενδεκάδα της Γεωργίας: Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Ντβάλι, Κάσια, Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Τσακβετάτζε, Κοχορασβίλι, Σενγκέλια, Ζιβζιβάτζε, Κβαρατσχέλια