Το απόλυτο χάος στο Γεωργία - Λουξεμβούργο: Ισοφάριση, VAR, ακύρωση γκολ, κόκκινη μέσα σε δευτερόλεπτα (vid)

Γεωργία - Λουξεμβούργο

i

PrtScr

Το απόλυτο χάος στο Γεωργία - Λουξεμβούργο: Ισοφάριση, VAR, ακύρωση γκολ, κόκκινη μέσα σε δευτερόλεπτα (vid)

Κώστας Τόπας 09:36 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 23.03.2024

Ενα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση της Γεωργίας με το Λουξεμβούργο, καθώς οι φιλοξενούμενοι σκόραραν αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά από παρέμβαση του VAR, και τον διαιτητή να γυρίζει πίσω τη φάση για να δώσει κόκκινη σε παίκτη τους.

Η Γεωργία κέρδισε το Λουξεμβούργο στα playoffs για το Euro 2024 μετά από πέντε λεπτά χάους VAR που άλλαξαν την κατάσταση του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Λουξεμβούργου προσπαθούσαν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους να φτάσουν σε ένα πρώτο μεγάλο διεθνές τουρνουά. Ωστόσο, οι Γεωργιανοί με τον Ζιβζιβάτζε στο 13ο λεπτό προειδοποίησε αρχικά με δοκάρι έπειτα από υπέροχο 1-2 με τον Γκιόργκι Τσακβετάτζε και στο 22' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έχοντας κάνει νωρίτερα επιθετικό φάουλ στον Άντονι Μόρις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Λουξεμβούργο ανέβασε στροφές έφτασε στην ισοφάριση στο 54ο λεπτό με τον Ροντρίγκες, με το γκολ να πανηγυρίζεται έξαλλα από τους παίκτες και τους οπαδούς της ομάδας αλλά τη χαρά τους να κρατάει μόλις λίγα λεπτά.

Κι αυτό διότι εξετάστηκε η προηγούμενη επίθεση των Γεωργιανών όπου Μικαουτάτζε είχε φύγει στην κόντρα και πριν μπει στην περιοχή ανατράπηκε από τον Τσανότ. Ο ρέφερι της αναμέτρησης, έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι όμως μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR πήγε να δει ο ίδιος τη φάση στο μόνιτορ και εκεί άλλαξε την απόφασή του, καταλογίζοντας φάουλ και αποβάλλοντας τον αμυντικό του Λουξεμβούργου, για να ακυρώσει κατ' επέκταση το γκολ της ισοφάρισης και να παραμείνει το 1-0.

Ποια είναι η Γεωργία που αποτελεί το τελευταίο «εμπόδιο» της Εθνικής για το Euro 2024 (vid)
EURO

08:54 - 22.03.2024

Ποια είναι η Γεωργία που αποτελεί το τελευταίο «εμπόδιο» της Εθνικής για το Euro 2024 (vid)

Ποια είναι η Γεωργία που βρίσκεται δρόμο της Ελλάδας προς το Euro 2024. Ο αστέρας Χβίτσα Κβαρατσχέλια, το «απόρθητο κάστρο», η ιστορία των αναμετρήσεων με τη «γαλανόλευκη» και η πορεία μέχρι τον «τελικό».

Ο Ζιβζιβάτζε σκόραρε το δεύτερο γκολ του αγώνα εναντίον των 10 παικτών του Λουξεμβούργου μόλις πέντε λεπτά αργότερα για να σφραγίσει την πρόκριση της Γεωργίας στους τελικούς των playoffs, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα που κέρδισε το Καζακστάν με 5-0.