Η Ελλαδάρα έδωσε σόου κόντρα στο Καζακστάν κι... έφυγε για τελικό με Γεωργία

Η Ελλαδάρα έδωσε σόου κόντρα στο Καζακστάν κι... έφυγε για τελικό με Γεωργία

Γιώργος Σακελλαρίου 23:32 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 21.03.2024

Η Εθνική Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο έστησε το πάρτι της ζωής της. Ισοπέδωσε το Καζακστάν με 5-0 και θα παίξει στη Γεωργία στις 26 Μαρτία στον τελικό του Nations League για την πρόκριση στο Euro 2024.

Αυτή η Εθνική Ελλάδας δεν δείχνει διάθεση να αφήσει την ευκαιρία της πρόκρισης στο Euro 2024 της Γερμανίας να πάει χαμένη.

Οι διεθνείς σε έναν κρίσιμο αγώνα, στον ημιτελικό των playoffs του Nations League με αντίπαλο το Καζακστάν, έπαιξαν με τρομερό πάθος στην γεμάτη OPAP Arena και κυρίως έβγαλαν ποιότητα. Η γαλανόλευκη για 45 λεπτά έστησε ένα τρομερό πάρτι, πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 4-0 και ουσιαστικά πήρε στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού με τη Γεωργία στην Τιφλίδα στις 26 του μήνα. Εκεί που κόντρα στην παρέα του Κβαρατσχέλια θα επιδιώξει να κλείσει θέση για τη Γερμανία.

Σε περίπτωση που περάσει και το σημαντικό είναι πως έδειξε ότι είναι ικανή να το πετύχει, θα είναι η επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση έπειτα από δέκα χρόνια. Στον όμιλο να θυμίσουμε ότι θα παίξει με Τουρκία, Τσεχία και Πορτογαλία.

Η Εθνική, λοιπόν, σκόρπισε το Καζακστάν με 5-0. Κανείς δεν υστέρησε, όλοι ήταν εκπληκτικοί με πρωτεργάτες, ωστόσο, τους Μασούρα, Ιωαννίδη, Πέλκα, Μπακασέτα, Κουρμπέλη.

Φανταστικό τέταρτο και 2-0 η Εθνική

Η Ελλάδα με τη στήριξη και του κόσμου μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στα 48’’ είχε την πρώτη τελική. Σέντρα από δεξιά του Μασούρα ο Πέλκας δεν κατάφερε στην καρδιά της άμυνας να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Τσιμίκα, ο οποίος εκτός περιοχής έκανε το αριστερό σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Εθνική έπαιζε αρκετά από δεξιά με τον εκπληκτικό Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ στο 7’ έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έκανε το σουτ, ο Σάτσκλι απέκρουσε κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Αυτή επέστρεψε στον Πέλκα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Καϊροφ κι ο Μάκελι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0!

Οι διεθνείς μας είχαν ψυχολογία και στο 15’ η Εθνική έκανε το 2-0. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Μάνταλος άνοιξε δεξιά στον Μασούρα, ο οποίος έβγαλε φοβερή σέντρα και ο Πέλκας με καρφωτή κεφαλιά στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0!

Στο 17’ η Ελλάδα πλησίασε στο 3-0. Φάουλ του Τσιμίκα από δεξιά με το αριστερό, ο Μαυροπάνος βγήκε από τα μαρκαρίσματα, αλλά η κεφαλιά του στο ύψος του πέναλτι έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 21’ διεθνείς εκτέλεσαν με πάσα το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, ο οποίος εκτός περιοχής σούταρε με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δοκάρι το Καζακστάν

Στο 24’ ο Τσιμίκας πήγε χαλαρά στη μπάλα, ο Τσεσνόκοφ έκλεψε κι έκανε από τα 25 μέτρα το αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου και κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Μία φάση που έδειξε στην Εθνική ότι έπρεπε να παραμείνει συγκεντρωμένη, αφού οι φιλοξενούμενοι μετά το 2-0 είχαν περισσότερη ένταση στα τρεξίματά τους.

Ιωαννίδης και 3-0!

Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση δεν είχε διάθεση να πετάξει στα σκουπίδια το φοβερό ξεκίνημα. Στο 37’, λοιπόν, έγινε και το 3-0. Ο Κουρμπέλης από τον άξονα άνοιξε δεξιά στον Μασούρα, αυτός δεν βιάστηκε, αλλά περίμενε την κίνηση του Ιωαννίδη, ο οποίος βγήκε πρόσωπο με την εστία, υποδέχθηκε την εξαιρετική μπαλιά και σε κενή εστία από τη μικρή περιοχή έκανε σαν σε προπόνηση το 3-0.

Γαλανόλευκο πάρτι και 4-0 ο Κουρμπέλης!

Η Εθνική έπαιζε φανταστικά και στο 40’ έγινε και το 4-0. Σ’ εκτέλεση κόρνερ από δεξιά πάλι με πάσα, ο Τσιμίκας με το αριστερό έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Κουρμπέλης στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του δύσμοιρου Σάτσκλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Καζακστάν δεν είχε κάτι να χάσει. Έπαιξε επιθετικά κι έκανε ορισμένες τελικές. Στο 48’ αριστερό σουτ του Ζαϊνουντίνοφ μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος.

Το ματς είχε ρυθμό και στο 51’ απείλησε η Εθνική. Σουτ του Μάνταλου από τη μεγάλη περιοχή κόντραρε στα σώματα, νέο αριστερό σουτ του Μπακασέτα από το όριο της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Σάτσκλι.

Στο 53’ ο Ταπάλοφ έκανε το δεξί σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα αφού κόντραρε κατέληξε στα χέρια του Βλαχοδήμου.

Στο 58’ σουτ του Οράζοφ από τα 25 μέτρα, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ και στο 59’ κεφαλιά του Βογκορόβσκι στη μικρή περιοχή έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ο Πογέτ ξεκίνησε τις αλλαγές για να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει Γεωργίας. Στο 73' ο Μπακασέτας πριν βγει άγγιξε το 5-0. Πάλι ο Μασούρας έκανε την επέλαση και πάσαρε στο πέναλτι όπου ο Μπακασέτας έκανε το σουτ με το δεξί και η μπάλα κόντραρε στα σώματα κι έφυγε κόρνερ.

Αυτογκόλ και 5-0!

Το Καζακστάν είχε παραδοθεί στις ορέξεις της Εθνικής. Στο 77' ο Κωνσταντέλιας αστόχησε από καλή θέση και στο 79' ο Μάνταλος από πάσα του Μασούρα δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά. Ο ίδιος στο 85' πήρε την μπάλα από τον Γιακουμάκη και εκτέλεσε,αλλά ο Σάτσκλι απέκρουσε σε κόρνερ. Αυτό το εκτέλεσε από δεξιά ο Τσιμίκας και ο Ταπάλοφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 5-0.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε τα δικά του μαγικά και στο 87' έστρωσε στον Γιακουμάκη, ο οποίος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ το ίδιο έκανε και ο Μασούρας στο 89'πάλι από πάσα του Κωνσταντέλια.

Ο MVP

Όλοι οι διεθνείς έβγαλαν ποιότητα, αλλά ο Μασούρας ήταν συγκλονιστικός. Είχε τη σέντρα στο κερδισμένο πέναλτι για το πρώτο γκολ και τις ασίστ στο 2-0 και στο 3-0. Φοβερό ματς έκαναν και οι Πέλκας, Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Τσιμίκας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στα δύο γρήγορα γκολ της Εθνικής. Η Ελλαδάρα έβαλε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο και μετά το πάρτι ήταν σε εξέλιξη.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67' Ρότα), Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (63' Κωνσταντέλιας).

Καζακστάν (Μαγκομέντ Αντίεφ): Σάτσκλι, Καϊροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόσκι, Τσεσνόκοφ (67' Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊνουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77' Αϊμπέτοφ).