Αυτός είναι ο όμιλος της Ελλάδας στο Euro 2024 σε περίπτωση πρόκρισης

Ελλάδα - Καζακστάν

i

© Intime

Αυτός είναι ο όμιλος της Ελλάδας στο Euro 2024 σε περίπτωση πρόκρισης

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:45 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 21.03.2024

Η Ελλάδα πήρε τη νίκη κόντρα στο Καζακστάν κι έκλεισε τη θέση της στον τελικό των play offs του Nations League. Αυτός είναι ο όμιλος της ομάδας του Πογέτ σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024.

Η καταιγιστική Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα, μένει ακόμη ένα!

Η ομάδα του Πογέτ «διέσυρε» το Καζακστάν στα ημιτελικά των playoffs του Nations League (5-0), με τους Μπακασέτα, Πέλκα, Ιωαννίδη και Κουρμπέλη να βρίσκουν δίχτυα κι ένα αυτογκόλ να αποτελεί το... κερασάκι στην τούρτα.

Πλέον άπαντες στο «γαλανόλευκο στρατόπεδο» στρέφουν την προσοχή τους στον επερχόμενο τελικό (26/3) κόντρα στη Γεωργία που θα κρίνει το τελικό εισιτήριο για τα... γήπεδα της Γερμανίας.

Όσον αφορά στους ομίλους του Euro, σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση, η Ελλάδα θα βρίσκεται στον έκτο όμιλο με την Πορτογαλία. Εκτός από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεχειλίζει από ποιότητα θ’ αντιμετωπίσει τους γείτονες Τούρκους και την Τσεχία. Ένας όμιλος με εξαιρετικά δυνατούς αντιπάλους, αλλά που δίνει τη δυνατότητα για την πρόκριση. Δεν είναι καταδικασμένη η Ελλάδα.

Από τους υπόλοιπους ομίλους ξεχωρίζουν οι μάχες Ιταλίας – Ισπανίας για τον δεύτερο όμιλο, ενώ στον τέταρτο θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες Γαλλία και Ολλανδία, όπως και στα προκριματικά, εκεί που ήταν παρούσα και η «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά οι έξι όμιλοι του EURO 2024:

1ος όμιλος

Γερμανία

Ουγγαρία

Σκωτία

Ελβετία

2ος όμιλος

Ισπανία

Αλβανία

Κροατία

Ιταλία

3ος όμιλος

Αγγλία

Δανία

Σλοβενία

Σερβία

4ος όμιλος

Γαλλία

Αυστρία

Ολλανδία

Νικητής play-off A (Πολωνία ή Ουαλία)

5ος όμιλος

Βέλγιο

Ρουμανία

Σλοβακία

Νικητής play-off B (Ουκρανία ή Ισλανδία)

6ος όμιλος

Πορτογαλία

Τουρκία

Τσεχία

Νικητής play-off C (Ελλάδα ή Γεωργία)

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση θα κάνει σέντρα στην «Allianz Arena» του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ ένα μήνα αργότερα ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Olympiastadion» του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.