Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Άρσεναλ μίλησε ο Μικέλ Αρτέτα
i

Ο Μικέλ Αρτέτα/ © Intime

Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Άρσεναλ μίλησε ο Μικέλ Αρτέτα

Πάνος Μαλακτάρης • 13:44 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Καλεσμένος του Τζέιμι Κάραγκερ βρέθηκε ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας για τη φιλοσοφία που τον διέπει βρισκόμενος στον πάγκο των gunners του Λονδίνου

Είναι ένας προπονητής που έχει αμφισβητηθεί πολύ από το 2019 όταν και ξεκίνησε να προπονεί το κλαμπ του οποίου φόρεσε τη φανέλα για μια πενταετία (2011-2016). Η γενικότερη μετριότητα που παρουσίαζε η Άρσεναλ έφερε πέρυσι ένα βήμα από την απόλυση τον Ισπανό, ωστόσο φέτος τα πράγματα δείχνουν πολύ διαφορετικά. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του. 

Τα «καλά παιδιά» της Premier League
PREMIER LEAGUE

19:08 - 20.12.2022

Τα «καλά παιδιά» της Premier League

Με τα Χριστούγεννα λιγότερο από μία εβδομάδα μακριά, ξεχωρίζουμε ποιοί παίχτες μπαίνουν με το σπαθί τους στη λίστα των καλών παιδιών του Άγιου Βασίλη

Η επανέναρξη της premier league (26/12) θα βρει την ομάδα του Βορείου Λονδίνου στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Εν αναμονή και του μεταγραφικού παραθύρου του Ιανουαρίου λοιπόν, ο επίσης πρώην ποδοσφαιριστής και νυν αναλυτής για λογαριασμό του sky sports Τζέιμι Κάραγκερ τον κάλεσε να μιλήσουν για τι άλλο, το ποδόσφαιρο και την Premier League. Σε ένα preview της εκπομπής που θα βγει στον αέρα της Βρετανικής τηλεόρασης, ακούγονται ενδιαφέρουσες ατάκες από τον πάντα έχοντα κάτι ενδιαφέρον να πει τεχνικό. 

Ακούγεται λοιπόν να αναφέρει σχετικά: «Είχαμε ξεκάθαρο σχεδιασμό, αυτή ήταν η απόφαση που πήραμε ως κλαμπ. Και δεν θα ήθελα να επικεντρωθώ σε έναν μόνο παίχτη, παρά να δούμε όλη την ομάδα ως σύνολο». Συνέχισε ωστόσο με μια ειδική αναφορά στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι: «Για να σκοράρει περισσότερα γκολ ο Μαρτινέλι πρέπει να παίζει μπροστά και όχι στο πλάι, διότι πολύ απλά έχει την απαιτούμενη ποιότητα. Πάντα αντιμετώπιζε τις δυσκολίες και τις αναποδιές χωρίς ποτέ να το βάλει στα πόδια, είναι παίκτης ξεκάθαρα από το πάνω ράφι»

Προφανώς η πιο εκ βαθέων ανάλυση θα έγινε αργότερα στην πορεία της εκπομπής, με την τελευταία κουβέντα που ακούμε στο βίντεο να αναφέρει σχετικά: «Όσο κι αν θες η ομάδα να αποδώσει και να παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αυτό δεν μπορεί να γίνει με copy/paste, πρέπει να το δουλεύεις κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτό είναι το μυστικό και το προαίσθημά μου για την επιτυχία».  Η Άρσεναλ επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στην premier league υποδεχόμενη την West Ham στο λονδρέζικο ντέρμπι της 26/12.